{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanda Dubravčić će u Sarajevu ponovo upaliti olimpijski plamen

18.1.2014. u 14:30
3
26
Sanda Dubravčić će u Sarajevu ponovo upaliti olimpijski plamen
3
Sanda Dubravčić će u Sarajevu ponovo upaliti olimpijski plamen
Proslavljena klizačica iz osamdesetih godina prošlog vijeka i osoba koja je upalila olimpijski plamen na Olimpijskom stadionu Koševo 08. februara 1984. i time označila početak XIV Zimskih olimpijskih igara čije je domaćin tada bilo Sarajevo, potvrdila je svoj dolazak Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine na njihov Olimpijski sportski vikend koji će biti održan od 31. januara do 02. februara.
Sanda Dubravčić- Šimunić je u svojoj bogatoj karijeri dva puta nastupala na Zimskim olimpijskim igrama:1980. kada je zauzela 11. i 1984. u Sarajevu kada je zauzela 10. mjesto, dok je na Evropskom prvenstvu 1981. osvojila srebrenu medalju za tadašnju SFRJ.

Tokom boravka na "Olimpijskom sportskom vikendu" koji je dio projekta "Olimpijska porodica - Slavimo olimpizam" Sanda Dubravčić-Šimunić će kao sudija Međunarodne klizačke Unije boraviti na takmičenju u umjetničkom klizanju "Sarajevo OPEN 2014" te na posebnom događaju ispraćaja BH Olimpijskog tima u Soči i promocije EYOF-a 2017. koji će se održati 01. februara na Jahorini.

Tom prilikom će Dubravčić-Šimunić sa Žanom Novaković, bh. olimpijkom, ponovo zapaliti simboličan olimpijski plamen kako bi povezali sjećanje na ZOI '84 i početak priprema za EYOF 2017.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: