|

Sanda Dubravčić potvrdila dolazak u Sarajevo

Sanda Dubravčić potvrdila dolazak u Sarajevo
1
F
FENA
20.1.2014. u 18:10
8
komentara
1

dijeljenja
Sanda Dubravčić potvrdila dolazak u Sarajevo
Sanda Dubravčić-Šimunić, koja je 8. februara 1984. u Sarajevu upalila olimpijski plamen na stadionu Koševo i time označila početak XIV zimskih olimpijskih igara, potvrdila je svoj dolazak Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine na njihov "Olimpijski sportski vikend" koji će biti održan od 31. januara do 2. februara.
Klizačica je u bogatoj karijeri dva puta nastupala na zimskim olimpijskim igrama - 1980. kada je zauzela 11. i 1984. u Sarajevu kada je zauzela 10. mjesto, dok je na Evropskom prvenstvu 1981. osvojila srebrenu medalju za tadašnju SFRJ.

Tokom boravka na "Olimpijskom sportskom vikendu" koji je dio projekta "Olimpijska porodica - Slavimo olimpizam" Sanda Dubravčić-Šimunić će kao sudija Međunarodne klizačke unije boraviti na takmičenju u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2014" te na posebnom događaju ispraćaja olimpijskog tima BiH u Soči i promocije EYOF-a 2017. koji će se održati 1. februara na Jahorini.

Tom prilikom će Dubravčić-Šimunić sa bh. olimpijkom Žanom Novaković ponovo zapaliti simboličan olimpijski plamen kako bi povezali sjećanje na ZOI '84 i početak priprema za EYOF 2017, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...