{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Sanda Dubravčić potvrdila dolazak u Sarajevo

F
FENA
20.1.2014. u 18:10
1
8
Sanda Dubravčić potvrdila dolazak u Sarajevo
1
Sanda Dubravčić potvrdila dolazak u Sarajevo
Sanda Dubravčić-Šimunić, koja je 8. februara 1984. u Sarajevu upalila olimpijski plamen na stadionu Koševo i time označila početak XIV zimskih olimpijskih igara, potvrdila je svoj dolazak Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine na njihov "Olimpijski sportski vikend" koji će biti održan od 31. januara do 2. februara.
Klizačica je u bogatoj karijeri dva puta nastupala na zimskim olimpijskim igrama - 1980. kada je zauzela 11. i 1984. u Sarajevu kada je zauzela 10. mjesto, dok je na Evropskom prvenstvu 1981. osvojila srebrenu medalju za tadašnju SFRJ.

Tokom boravka na "Olimpijskom sportskom vikendu" koji je dio projekta "Olimpijska porodica - Slavimo olimpizam" Sanda Dubravčić-Šimunić će kao sudija Međunarodne klizačke unije boraviti na takmičenju u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2014" te na posebnom događaju ispraćaja olimpijskog tima BiH u Soči i promocije EYOF-a 2017. koji će se održati 1. februara na Jahorini.

Tom prilikom će Dubravčić-Šimunić sa bh. olimpijkom Žanom Novaković ponovo zapaliti simboličan olimpijski plamen kako bi povezali sjećanje na ZOI '84 i početak priprema za EYOF 2017, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: