Neuništiva Merlene Ottey
0

Sa 52 godine želi trčati na Olimpijadi u Londonu

Totalsport
Merlene Ottey
Merlene Ottey
Velika jamajčanska atletičarka Merlene Ottey, koja se danas takmiči pod slovenskom zastavom, potvrdila je da ne razmišlja o penziji. Štaviše, planira nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

Trostruka svjetska prvakinja i osvajačica devet olimpijskih odličja prošli je mjesec proslavila 51. rođendan, ali i u šestoj deceniji još uvijek je dovoljno brza da bude članica slovenske štafete za koju je nastupila i prošli vikend u drugom rangu takmičenja Evropskog ekipnog prvenstva.

"Ako se kvalifikujemo, voljela bih biti dio slovenske štafete ove godine na Svjetskom prvenstvu u Daeguu i sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu", rekla je Ottey koja je lani kao 50-godišnjakinja 100 metara istrčala za impresivnih 11,67, dok je ove godine zasad nešto sporija (12.07).

"Mislim da ću, kako sezona bude odmicala, i ja biti brža", dodala je neuništiva sprinterica.

Ottey je nastupila na svim olimpijskim igrama od 1980. do 2004, ali je propustila Peking prije tri godine. To je, međutim, nije obeshrabrilo. Prošle godine u Barceloni postala je najstarija atletičarka koja je ikad nastupila na evropskim prvenstvima, a očito smatra da ni njena olimpijska priča još uvijek nije završena.

"Nastavit ću trčati dokle god budem mogla, odnosno dokle god u Sloveniji ne budu postojale četiri brže djevojke od mene", zaključila je Ottey.