Rukomet
0

Vogošća pobijedila Bosnu u derbiju 5. kola Premijer lige BiH

FENA
(Foto: FENA)
Rukometaši Vogošće Poljine Hills savladali su sinoć sarajevsku Bosnu u derbiju 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica u Vogošći je počela borbeno s obje strane, a nešto spretniji su bili domaći rukometaši koji su nakon 12 minuta igre vodili rezultatom 4:2.

Vogošća je u ovom meču važila za favorita, s obzirom na odličan igrački sastav i prvo mjesto na ligaškoj tabeli, ali odmah se vidjelo da Bosna nije došla u Vogošću da se preda. "Studenti" su borbenom i agresivnom igrom uspijevali održavati rezultatski priključak, pa je nakon 15 minuta igre semafor pokazivao rezultat 4:3 u korist domaćina.

Ipak, u nastavku susreta domaćin pojačava odbranu i do 20. minuta utakmice odlazi na četiri gola prednosti (8:4). U tim trenucima Vogošći su veliku prednost donosile odbrane golmana Šabanovića koji je branio većinu pokušaja rukometaša Bosne.

Vogošća je nastavila s agresivnom odbranom koja je rezultirala velikim brojem izgubljenih lopti rukometaša Bosne, nakon kojih je Vogošća povećevala prednost. Pet minuta do isteka prvog poluvremena utakmice Vogošća je vodila rezultatom 11:6.

Bosna je do kraja poluvremena zahvaljujući nekoliko dobrih odbrana i uspješnih napada uspjela doći na samo tri poena zaostatka (12:9).

Drugo poluvrijeme počelo je u istom ritmu, a oba tima su u prvim minutama postigla po pogodak.

Bosna je u per navrata propustila priliku da dodatno smanji prednost domaćina, a rukometaši Vogošće su to znali kazniti i do 40. minuta susreta povećati predost na šest poena razlike (17:11). Do 45. Minuta susreta prednost Vogošće je povećana na sedam ponea razlike (19:12).

"Studenti" do 50. minuta smanjuju na pet poena razlike (20:15), a taj rezultat je ostao na semaforu sve do 53. minuta kad Vogošća uspješno realizira dva napada i ponovo odlazi na sedam poena prednosti (22:15).

Domaćin je do kraja susreta bez većih problema održavao prednost i upisao pobjedu rezultatom 23:17.

Vogošća je ovom pobjedom zadržala prvo mjesto na ligaškoj tabeli i potvrdila da je jedan od ovosezonskih favorita za osvajanje titule prvaka BiH. Bosna je nakon pet kola na omjeru od tri pobjede i dva poraza.