Rukomet
0

Riđić: Kvalitetniji smo od Bosne za barem deset golova razlike

FENA
Danijel Riđić (Foto: FENA)
Danijel Riđić (Foto: FENA)
Rukometaši Vogošće Poljine Hills savladali su sinoć sarajevsku Bosnu s 23:17, u susretu 5. kola Premijer lige BiH.

Pobjeda trenutno prvoplasirane ekipe na ligaškoj tabeli ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a trener Vogošće Danijel Riđić zadovoljan je nastupom svojih rukometaša.

"Ovakva pobjeda je bila očekivana. Rekao sam prije utakmice svojim igračima da ćemo sutra rano ujutro imati traning trčanja ako ne dobijemo s najmanje pet golova razlike. Razlika je mogla biti veća, jer sigurno smo u ovom trenutku kvalitetniji za barem deset golova razlike, ali imali smo dosta tehničkih grešaka i brzopletih šuteva", izjavio je Riđić nakon utakmice za Fenu.

S druge strane trener Bosne Adem Bašić smatra da je njegova ekipa mogla i bolje proći u ovom susretu da su "Studenti" iskoristili veći broj zicera koje je odbranio raspoloženi golman Vogošće Šabanović.

"Zadovoljan sam i moram čestitati svojim igračima na zalaganju i borbenosti, ali na žalost promašili smo veliki broj zicera. Šabanović je bio raspoložen i sigurno je da bi rezultat bio drugačiji da smo dali neke od tih golova. U svakom slučaju igrali smo dobro, a ja očekujem da ćemo biti još jači kada dovedemo igrače na neke od deficitarnih pozicija", rekao je Bašić.

Vogošća je ovom pobjedom zadržala lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH, dok je Bosna sada na učinku od tri pobjede i dva poraza, te će nakon ovog kola vjerovatno izgubiti treću poziciju na tabeli.