Dobar početak nove sezone
0

Uspješna prva provjera rukometaša Čelika

ZEDA
Sa ranijih utakmica Čelika (Foto: ZEDA)
Sa ranijih utakmica Čelika (Foto: ZEDA)
Rukometaši Čelika odigrali prvu prijateljsku utakmicu u novoj sezoni i u Sportskoj dvorani u Kakanju savladali ekipu domaćina RK Kakanj rezultatom 33:25, poluvrijeme 18:13.

Trener RK Čelika Miki Filipović je isprobao sve raspoložive igrače, a u igru nije ulazio jedino reprezentativni golman Adnan Šabanović, koji je na preksinoćnjem trenigu zadobio lakšu povredu prsta ruke, pa mu je klupski ljekar dao poštedu od tri dana neigranja. Trener Filipović je ukazao povjerenje svim igračima, a u redovima Kakanjaca nastupio je mladi Amar Ekinović, koji je ustupljen na dvojnu registraciju.

"Zadovoljan sam utakmicom, jer sam vidio čitavu ekipu u žaru igre. Ekipa Kaknja je jedan od najboljih timova u Prvoj ligi FBiH i odlično nam je sparingovao. Meni je osnovni cilj bio da vidim nove igrače, jer one koji su do sada branili boje Čelika i uveli tim u Premijer ligu poznajem odlično. Moram reći da sam izuzetno zadovoljan učinkom i onim što su pokazale novajlije u timu, prije svega Šarenac, a takođe Duvnjak i Lučić", kazao je Filipović.

Naredna trening utakmica rukometašima Čelika biće naredne sedmice sa jednim od premijerligaša.