Rukomet
0

Zahuktava se novi RK Čelik

ZEDA
Rukometaši Čelika, povratnici u društvo najboljih, krenuli su sa pripremama za novo prvenstvo, a ako je suditi po odzivu igrača trener Miki Filipović neće imati problema oko sastava.

Njemu je na raspolaganju dvadeset igrača: kapiten Emir Šahinović, Adnan Šabanović, Edin Bajramović, Dragan Starčević, Adnan Begagić, Davor Kadić, Goran Šarenac, Davor Lučić, Milan Duvnjak, Edvin Begović, Mirza Dervenčić, Amer Ekinović, Anes Bečić, Haso Ćosić, Tarik Kasumović, Adnan Begagić, Amar Kobilica, Edin Gušić, Kemal Vidimlić, Dženan Hodžić i Jasmin Beganović.

 Sa ekipom od prvog treninga rade i četvorica novajlija golman Adnan Šabanović, bekovi Davor Lučić i Goran Šarenac i krilo Milan Duvnjak.

"Drago mi je da sam u Čeliku. Ovdje su uslovi za rad fantastični i maksimalno ću se boriti da ostvarimo klupske ciljeve u novoj prvenstvenoj sezoni. Čelik može i mora biti u gornjem dijelu prvenstvene tabele", ističe Adnan Šabanović, član A reprezatacije BiH.

Njegovo mišljenje dijele i bek Davor Lučić, bivši član Leotara iz Trebinja i Izviđača iz ljubuškog, koji kaže da je "siguran sam da će ova ekipa biti spremna i sposobna da postiže odlične sportske rezultate".

"Kao i moje kolege radujem se dolasku u Čelik, jer znam da je to kolektiv koji omogućava napredak mladim igračima. Borit ću se do posljednjeg atoma snage da postignemo što bolje rezultate. Čelikova publika će uživati u dobrom rukometu i nadam se pobjedama", ne krije svoj optimizam Milan Duvnjak, bivši reprezentativac juniorske i kadetske reprezancije BiH.

 Treba reći da je trener Filipović odobrio da dva mlada igrača Amer Ekinović i Tarik Kasumović mogu nastupati na dvojne registracije, tako će oni pored Čelika igrati za ekipu Kaknja, odnosno Iskru iz Bugojna.