Spremno dočekuju Zrinjski
0

Čelik priželjkuje prvu pobjedu uz TV-prenos

Piš
Suspendovani trener Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Suspendovani trener Boris Gavran (Foto: ZEDA)
U nastavku prvenstva Premijer nogometne lige BiH momčad Čelika će, u okviru drugog kola, kao domaćin odmjeriti snage sa ekipom Zrinjskog.

Utakmica se zbog direktnog TV-prenosa igra u subotu u 19:30 sati, a na Bilinom polju vjeruju da će se dobro predstaviti sportskoj publici i zabilježiti prvu pobjedu u novom prvenstvu.

Iako je prvenstvo tek krenulo na klupi Čelika biće promjena i ekipu će voditi prvi trener Elvedin Beganović, koji će zamijeniti kažnjenog šefa Borisa Gavrana. Zbog isključenja na prvom gostovanju u Mostaru Boris Gavran je zaradio kaznu od jedne utakmice i neće ga biti na klupi.

 Zbog ovoga su u klubu posebno oprezni pred utakmicu sa Zrinjskim, jer utakmica je derbi kola što pokazuje i prenos ovog meča. Mostarci su odlično počeli u ovom prvenstvu, na prvom gostovanju u Travniku pokazali da neće biti ekipa iz prošle godine i ostvarili neriješen rezultat. Na gostovanju su dali dva gola, što je opomena za Čelikove odbrambene igrače i znak da na Bilinom polju neće biti lako domaćinima u premijeri pred domaćom publikom.

"Biće teško to je sigurno, ali ne sumnjam u svoju ekipu i vjerujem da ćemo zabilježiti pobjedu i prva tri boda. U ekipi nećemo ništa mijenjati i igrati će svi igrači koji su nastupili protiv Veleža", kaže šef stručnog štaba Boris Gavran.

Novajliji u timu Čelika veznjaku Aleksandru Kikiću meč protiv Zrinjskog biće prva službena utakmica na Bilinom polju.

"Na gostovanju u Mostaru smo pružili odličnu igru i šteta je da nismo osvojili bod, jer smo zaslužili neriješeno. Ipak, sada smo se okrenuli utakmici sa Zrinjskim i vjerujem da ćemo uz pomoć navijača ostvariti značajnu pobjedu, koja će nam puno značiti u nastavku takmičenja", ističe Kikić.

 Nakon prvog kola Premijer lige Zrinjski se nalazi na sedmom mjestu na tabeli, a nogometaši Čelika su na posljednjem 16. mjestu.