Travnik
0

FOTO / Svjetsko rukometno prvenstvo 2013. u kompleksu Pirota?

ENI news
Općinu Travnik i Poslovno sportski kompleks Pirota danas je posjetio Smajo Karačić , generalni sekretar Rukometnog saveza BiH.

On je istakao zadovoljstvo viđenim radovima u okviru dovršetka PSKC Pirota, te najavio mogućnost da se i Travnik uključi u grupu gradova koji će ugostiti najbolje mlade rukometaše na SP 2013 kojem je domaćin BiH.

Tokom razgovora o ovoj ideji Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik u ostavci, je naglasio da će radovi na elektro i mašinskim instalacijama, građevinski i fasadni radovi koji su u toku, biti završeni tokom ljeta ove godine.
Lendo obrazlaže da se finansiranje završetka dvorane u Piroti vrši iz vlastitih sredstava budžeta općine kroz kreditno zaduženje.

"Iznos ove faze radova je pet miliona KM, a prethodno je utrošen milion KM za sanaciju krova i prilaza. Za kompletno dovršenje dvorane bit će potrebno oko sedam miliona KM i ona bi u funkciji mogla biti 2012. godine", naglasio je Lendo.

Završetkom dvorane površine 3.000 kvadratnih metara konačno će se riješiti dugogodišnji problem koji opterećava sve sportske klubove u Travniku, a planirano je formiranje i javnog preduzeća za upravljanje centrom.