{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Organizacija juniorskog rukometnog SP-a velika prilika za BiH

F
10.5.2011. u 14:12
0
7
Organizacija juniorskog rukometnog SP-a velika prilika za BiH
0
Organizacija svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva 2013. za Rukometni savez BiH predstavlja veliku čast, ali i obavezu.
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis

Prvenstvo će biti održano u godini u kojoj RSBiH slavi 65 godina postojanja te će dati veliki doprinos obilježavanju te godišnjice. Ujedno, ova organizacija predstavlja i prvi korak ka kandidaturi BiH za seniorsko prvenstvo Evrope i svijeta, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

"To je prilika da predstavimo našu zemlju u što boljem svjetlu. Velika prilika, ne samo za sport nego i za bh. ekonomiju, turizam, uopće za promociju države. Učinit ćemo sve da organiziramo prvenstvo koje će biti za pamćenje", kazao je Karačić na konferenciji na kojoj je predstavljeno idejno rješenje zvaničnog loga SP-a.

Kada su u pitanju gradovi domaćini, Karačić je kazao da će se utakmice definitivno igrati u Sarajevu, Zenici, Ljubuškom i Banjoj Luci, a prijavljeni su još i Mostar i Doboj a u kojima moraju biti izgrađene adekvatne dvorane.

Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis

"U Doboju već sutra počinje izgradnja dvorane s pratećim sadržajem i imamo garancije da će radovi biti obavljeni na vrijeme. Isto očekujemo iz Mostara, koji trenutne nema adekvatne dvorane. Smatramo da je neophodno da jedan od najvećih bh. gradova ima adekvatnu dvoranu i učinit ćemo sve da do toga dođe", kazao je Karačić.

Dodao je da će za potrebe SP-a biti rekonstruirana dvorana "Borik" u Banjoj Luci, a isto će se tražiti i za dvoranu "Mirza Delibašić" KSC Skenderija.

Karačić je kazao da je 2013. godina za RSBiH važna iz više razloga. U okviru obilježavanja godišnjica Saveza planirano je odigravanje revijalne utakmice između reprezentacije svijeta i BiH uoči SP-a i izdavanje monografije Saveza.

Rukometni savez BiH dobio je organizaciju svjetskog juniorskog prvenstva (igrači do 21 godine) na Kongresu Svjetske rukometne federacije - IHF u Marakešu (Maroko). Na prvenstvu učestvovat će 24 reprezentacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: