Rukomet
0

Premijer podržao rukometno SP za juniore

Sarajevo-x.com
Organizacija Svjetskog prvenstva za juniore u rukometu koje će se održati u našoj zemlji 2013. godine bila je tema današnjeg sastanka premijera Federacije BiH Nermina Nikšića s čelnim ljudima Rukometnog saveza BiH i predsjednikom Takmičarske komisije Svjetske rukomente federacije (IHF) Leonom Kalinom.

Kako su istakli predstavnici saveza i IHF-a, domaćinstvo i organizacija jednog ovakvog takmičenja je prilika za dodatnu afirmaciju ovog sporta i unaprjeđenje sportskih infrastrukturnih objekata u BiH. Prema priliminarnom planu, takmičenja bi trebalo da se održe u Mostaru, Ljubuškom, Travniku, Zenici, Sarajevu, Živinicama i Visokom, ali je, kako je rečeno, domaćinstvo otvoreno i za druge gradove u našoj zemlji.

Uz podršku organizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva, premijer Nikšić je iskazao spremnost i opredjeljenje Vlade FBiH da učestvuje u njegovom finansiranju.

"Za ovakav projekat potrebna je ozbiljna priprema i podrška kako bi se postigao zadovoljavajući standard i Federalna vlada će vam, u tom smislu pomoći", kazao je federalni premijer, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.