Rukomet
39

Studenti uoči derbija s Borcem: Favoriti smo u našoj dvorani, borit ćemo se za svaku loptu

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru 6. kola rukometne Premijer lige BiH RK Bosna će u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu ugostiti RK Borac m:tel. Bit će to derbi koji obećava odličan rukomet, a Studenti se nadaju da će bodovi ostati u Sarajevu.

Na konferenciji za medije RK Bosna novinarima su se obratili predsjednik Skupštine RK Bosna Gordan Muzurović, kapiten ekipe Adis Hrbat i golman Sidik Omerović. Oni su najavili spektakl u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

"Ova utakmica je praznik rukometa, sastaju se dva najtrofejnija kluba u bh. rukometu Bosna i Borac. To dovoljno govori da se ne radi o običnoj utakmici koja treba opravdati epitet najvećeg derbija bh. rukometa. Svjesni smo toga, uložili smo velike napore da utakmica bude organizovana u fer i sportskom duhu. Želimo dobrodošlicu prijateljima iz RK Borac, želimo priuštiti dobar sportski događaj. Pozivamo publiku da dođe sutra u 20:00 sati na derbi, uvjeren sam da će imati šta vidjeti. Nastojat ćemo pružiti kvalitetan rukomet koji će biti motivacija mladim rukometašima. Kad igramo u Sarajevu, imamo obavezu da pobijedimo. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome i tako nastaviti priključak za vrhom tabele. Cilj nam je da Bosnu i rukomet vratimo tamo gdje pripada. Kupovinom karte pomažemo Udruženju oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, čime dokazujemo našu društvenu odgovornost", izjavio je Muzurović.

Studenti su u prošlom kolu poraženi od Vogošće pa sada žele napraviti dobar rezultat i vratiti se na pravi put. Za to će im biti potrebna podrška navijača.

"Iza nas je utakmica s Vogošćom koja je bila derbi, a sada nas čeka susret s Borcem. Nakon toga idemo u Maglaj, što znači da imamo nešto teži raspored. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Borac koji ima veoma dobru ekipu. Vjerujem da će se boriti za vrh tabele. Pozivam navijače da dođu, opravdat ćemo to borbom i nadam se pobjedom", rekao je Hrbat.

Bosna kompletna dočekuje Borac te preuzima ulogu favorita.

"Utakmica u Vogošći je iza nas, ne žalimo pretjerano za izgubljenim bodovima. Čeka nas novi derbi u kojem se moramo boriti za svaku loptu. Ekipa je spremna, nemamo povrijeđenih igrača. U našoj dvorani smo mi favoriti i borit ćemo se da je opravdamo, odnosno, da osvojimo bodove. Pozivam navijače da nas podrže", kazao je Omerović.

Utakmica RK Bosna Sarajevo - RK Borac m:tel igra se u petak od 20:00 sati.