Rukomet
191

Alibegović uoči duela s Borcem: Možemo do bodova u najvećem derbiju bh. rukometa

Klix.ba
Tarik Alibegović
Tarik Alibegović
Derbi šestog kola rukometne Premijer lige BiH će u Sarajevu odigrati stari rivali, RK Bosna Sarajevo i RK Borac m:tel. Ova utakmica dolazi u veoma bitnom trenutku za obje ekipe, koje su ostvarile isti učinak u dosadašnjem toku tamičenja i s visokim ambicijama napadaju na vrh tabele. Studenti se nadaju pobjedi nakon poraza od Vogošće.

Bosna na svom kontu ima tri pobjede i dva poraza, a nakon gubitka bodova u Vogošći, Studenti dočekuju Borac pod imperativom pobjede. Tarik Alibegović, lijevo krilo sarajevske ekipe, vjeruje da posljednji poraz u Vogošći nije ostavio traga na ekipi.

"Zadovoljan sam učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstva s tim da smo uz malo sreće i više koncentracije u određenim trenucima, mogli imati i veći broj bodova na svom kontu. No, sezona je duga i vjerujem da ćemo imati priliku da nadoknadimo izgubljeno. Poraz u prošlom kolu nije ostavio značajnije negativne posljedice na ekipi, jer smo svjesni da je u ovom trenutku Vogošća nešto kvalitetnija, pa u utakmicu protiv Borca ne ulazimo s teretom tog tipa", izjavio je Alibegović.

Utakmice protiv Borca godinama unazad spadaju u kremu bh. rukometa i privlače veliku pažnju javnosti, a Sarajlija vjeruje da će gosti biti ti koji će napustiti teren pognute glave.

"Duel sa Borcem je veliki derbi, možda i najveći koji je bh. rukomet dao kroz historiju i optimistično gledam na tu utakmicu vjerujući da itekako možemo do novih bodova. Ulogu favorita bih ipak prepustio gostima, koji su do ove sezone bili redovni učesnici regionalne SEHA lige, ali uz podršku sa tribina i mi imamo razloga da se nadamo pobjedi. Pozivam naše sugrađane da dođu na Mojmilo, budu naš osmi igrač i uživaju u istinskom rukometnom spektaklu, a mi obećavamo da ćemo ostaviti posljednju kap znoja na terenu, u nastojanju da dođemo do punog plijena", završio je Alibegović.

Utakmica između Bosne i Borca se igra u petak, 14. oktobra u dvorani "Ramiz Salčin" od 20 sati.

Cijena ulaznice je 5 KM, a iz tabora sarajevskog kluba su istakli da će 1 KM od svake prodate ulaznice biti donirana Udruženju oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, a po prvi put će se u prodaji naći i novi klupski dresovi.