Rukomet
144

Osmanhodžić: Očekuje nas neizvjesna utakmica, nadam se pobjedi nad Konjuhom

Klix.ba
Ovog vikenda su na rasporedu utakmice drugog kola rukometne Premijer lige BiH, a najzanimljiviji par na papiru je duel starih rivala, Bosne i Konjuha.

Sarajevski Studenti nisu dobro otvorili sezonu, obzirom da su ubilježili poraz u Prijedoru, te će na domaćem terenu tražiti prve bodove.

Najefikasniji igrač pomenutog susreta je bio novi igrač Bosne, Almir Osmanhodžić, koji smatra da njegov klub ima adute koji ga mogu dovesti do prvih ligaških bodova,

"U Prijedoru smo odigrali utakmicu ispod naših mogućnosti, a u ključnim momentima nismo imali sreće da prelomimo rezultat u našu korist. Mada, svako ko prati Premijer ligu zadnjih nekoliko godina zna koliko je teško gostovanje u Prijedoru i mislim da neće biti puno ekipa koje će sa bodovima napustiti ovaj grad. Mi nemamo vremena za pretjeranu analizu obzirom da se već u subotu sastajemo sa Konjuhom, kada nas očekuje veoma teška utakmica protiv jedne od najiskusnijih ekipa u prvenstvu. Tu igra nekoliko vrhunskih pojedinaca i morat ćemo dati svoj maksimum kako bi došli do pobjede. Svakako da i mi imamo svoje adute i, uz podršku naših navijača, s pravom se nadamo pozitivnom rezultatu".

Bosna i Konjuh su se prošlog mjeseca sastali u Zenici, na Memorijalnom turniru "Zaim Kobilica", u susretu koji je završen bez pobjednika u regularnom dijelu te je ekipa iz Živinica bila bolja u izvođenju sedmeraca, a desno krilo Studenata očekuje jednako tešku utakmicu.

"Ta utakmica je bila na samom početku priprema i ne mislim da može biti značajan pokazatelj trenutnog stanja, obzirom da je velika razlika između pripremnih i prvenstvenih utakmica. Jedino što očekujem da će biti slično jeste borbenost obiju ekipa i rezultatska neizvjesnost, a nadam se da ćemo ovaj put mi biti ti koji će odnijeti puni plijen".

Bivši igrač Gračanice je u Sarajevo došao u posljednjem prelaznom roku, a ističe da mu se nije bilo teško uklopiti u ekipu.

"Momci su me izvanredno primili, kao i sve ostale nove igrače, tako da nikakvih problema pri uklapanju nije bilo. Atmosfera u ekipi je dobra i sigurno da će se još više popravljati kako budu dolazile pobjede. Imam određenu dozu pozitivne treme pred svaku utakmicu, pa i pred ovu prvu domaću, no nadam se da ću se, kako ja, tako i ekipa, pokazati u najboljem svjetlu pred sarajevskom publikom".

"Ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu u subotu na Mojmilo i podrže nas u pohodu na prvu pobjedu u novoj sezoni, a mi im obećavamo maksimalno zalaganje i odličnu utakmicu u nadolazećem derbiju kola", završio je Osmanhodžić.

Susret između Bosne i Konjuha se igra u subotu, 17. septembra, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, sa početkom u 20 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.