Rukomet
1

SP u rukometu: Njemačka pobijedila Hrvatsku za prvo mjesto u grupi, Švedska bolja od Egipta

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Odigrane su utakmice posljednjeg 5. kola u grupama C i D na Svjetskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Francuskoj.

U grupi C snage su odmjerili Njemačka i Hrvatska koje su do ovog meča imali maksimalan učinak. Na kraju je bilo 28:21 za Nijemce. U grupi D Švedska je pobijedila Egipat rezultatom 33:26.

Hrvati su dobro otvorili meč sa Njemačkom koji je odlučivao o prvom mjestu u ovoj grupi i suparniku na rednoj rundi. Hrvatska je vodila 3:1. Ipak, Nijemci su brzo poravlanli na 3:3 i prešli u vodstvo. Igrao se 22. minut kada su poveli rezultatom 10:5. Hafner je postigao četiri pogotka, dok je Stepančić dva puta pogodio kod Hrvata. Na odmor se otišlo pri rezultatu 13:9 za Njemačku. U nastavku utakmice Nijemci održavali tri ili četiri gola prednosti. Polovinom drugog dijela imali su vodstvo 19:14. Osam minuta prije kraja utakmice bilo je 22:20, ali je reprezentacija Njemačke napravila seriju od 3:0 i stigla do 25:20. Krajnji rezultat glasio je 28:21. Wiencek je kod pobjedničke ekipe postigao šest golova. U osimini finala Njemačka će igrati protiv Katara, dok će Hrvatska odmjeriti snage sa Egiptom.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Švedska je bez većih problema savlada Egipat i osvojili su prvo mjesto u grup D. Šveđani su vodili tokom čitavog prvog poluvremena. Kako se bližio odmor, prednost se povećavala. Tako je u 28. minuti semafor pokazivao 14:7. Raspoloženi Tollbring postigao je pet pogodaka. Semafor je nakon 30 minuta igre pokazivao 15:9. I drugi dio ponudio je dominaciju Šveđana koji su u 45. minuti vodili 27:17. Vodstvo su sačuvali do kraja i pobijedili 33:26. Šveđani će u osmini finala imati okršaj sa četveroplasiranom reprezentacijom iz grupe C (najvjerovatnije Bjelorusijom), dok je poraz Egipćane odveo na megdan Hrvatima.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo