Rukomet
5

SP u rukometu: Mađarska pobijedila Saudijsku Arabiju, Egipćani savladali Argentince

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 4. kolu grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj danas su u terminu od 14:00 sati odigrane dvije utakmice, po jedna u grupi C i D. Mađarska je pobijedila Saudijsku Arabiju, a Egipat Argentinu.

Saudijska Arabija - Mađarska 24:37

Mađari su odlično otvorili utakmicu te su postigli četiri gola zaredom na otvaranju, potom su do 8. minute napravili prednost od šest golova pri rezultatu 7:1. Rukometaši Saudijske Arabije su došli na tri gola zaostatka kod rezultata 8:5, ali su Mađari uzvraćali. Sedam golova prednosti su imali pri rezultatu 15:8 u 27. minuti. Istom su razlikom okončali prvo poluvrijeme, bilo je 17:10.

U drugom poluvremenu su mađarski rukometaši nastavili dobru igru te su u 40. minuti imali 12 golova razlike, a na kraju su susret završili pobjedom rezultatom 37:24, što je bilo minus 13 za Saudijsku Arabiju koja je izgubila šanse za osminu finala.

Najefikasniji Mađar je bio Gabor Csaszar koji je postigao devet golova, dok su po četiri dali Peter Gulyas, Bence Banhidi i Mate Lekai. Golman Roland Mikler je imao osam, a Nandor Fazekas sedam odbrana.

Sedam golova je za Saudijsku Arabiju postigao Sadiq Almohsin, a golmani Muhammad Alsalem i Nawaf Almutairi su upisali 8, odnosno tri odbrane.

Tabela:

  1. Njemačka 6
  2. Hrvatska 6
  3. Mađarska 4
  4. Bjelorusija 2
  5. Čile 2
  6. Saudijska Arabija 0
Foto: AFP
Foto: AFP

Argentina - Egipat 26:31

Egipat je prvi postigao gol na utakmici, a potom i još jedan za 2:0. U nastavku utakmice su Egipćani odžavali prednost od dva ili tri gola, a nakon prvih pola sata susreta su vodili 13:10.

I u drugom poluvremenu je publika gledala sličan rukomet u kojem je reprezentacija Egipta pokazala više te na kraju slavila s pet golova razlike, bilo je 31:26. Egipat ide u osminu finala, dok su Argentinci izgubili šanse.

Za poražene Argentince je Federico Vieyra dao 12 golova, a golman Schulz i Garcia su upisali 5, odnosno tri odbrane. Kod Egipćana su po pet golova postigli Elbassiouny, Shebib i Sanad. Golman Hendawy je imao 12 odbrana.

Tabela:

  1. Danska 6
  2. Egipat 6
  3. Švedska 4
  1. Katar 4
  2. Bahrein 0
  3. Argentina 0