Rukomet
10

SP u rukometu: Njemačka razbila Saudijsku Arabiju, Argentina za poluvrijeme zabila samo dva gola

Piše: E. B.
Njemačka je razbila Saudijsku Arabiju (Foto: AFP)
Njemačka je razbila Saudijsku Arabiju (Foto: AFP)
Utakmicama u grupama A, B, C i D nastavljeno je četvrto kolo Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj.

U grupi A u derbiju začelja sastali su se Poljska i Japan. Poljaci su bili veliki favoriti, ali su nakon prvih 30 minuta Japanci vodili rezultatom 11:9. Ipak, u drugom poluvremenu stvari su došle na svoje mjesto i Poljaci su na kraju slavili s minimalnih 26:25.

Poljake su predvodili Daszek, Lyzwa i Paczkowski sa po 4 gola, dok je u redovima Japana Shida dao 9 golova.

Slovenija se u grupi B sastala sa Tunisom. Tunis je vodio prvih desetak minuta, a do poluvremena su Slovenci preokrenuli i nakon 30 minuta vodili sa 15:13. Ipak, Tunis u drugom poluvremenu na krilima Sanaija preokreće rezultat i 40 sekundi prije kraja meča vodio je sa 28:27. Ipak, u posljednjem napadu 5 sekudi prije kraja meča Janc je pogodio za konačnih 28:28.

Sanai je postigao 8 golova, dok je u redovima poražene ekipe Kavtičnik postigao 6 golova.

U grupi C Njemačka je opravdala ulogu favorita i pregazila Saudijsku Arabiju rezultatom 38:24. Već na poluvremenu aktuelni evropski prvaci su imali plus osam (21:13), a do kraja susreta prednost se konstantno povećavala za konačnih 14 golova razlike.

Nijemce je predvodio Fath sa 6 golova, dok je Al-Zaer bio najefikasniji u redovima Saudijske Arabije sa 7 golova.

Najčudniji meč dana odigrali su Katar i Argentina u grupi D. Na poluvremenu rezultat je glasio 9:2 za Katar. Argentinci su uputili samo sedam šuteva na gol, od kojih je pet zaustavio Šarić. Ipak, Gaučosi su popravili dojam u drugom poluvremenu u kojem su zabili 15 golova, te su poraženi sa samo četiri gola razlike (21:17).

Najbolji u Kataru bio je Mallash sa 5 golova, dok je F. Fernandez za Argentinu zabio 7 golova.