Rukomet
35

Senjanin Maglajlija za Klix.ba: U predstojeća tri meča rješavamo svoju sudbinu

Piše: A. D.
Senjanin Maglajlija
Senjanin Maglajlija
Bivši kapiten rukometne reprezentacije BiH Senjanin Maglajlija sa oduševljenjem je dočekao kraj današnje utakmice između Bosne i Hercegovine i Irana na Svjetskom prevenstvu u Kataru.

Naša selekcija ostvarila je pobjedu rezultatom 30:25. Maglajlija smatra da je ova utakmica bila historijska i lično je prezadovoljan iako je u prvom poluvremenu bilo problema zbog nervoze.

"Očekivao sam da će ta nervoza biti manja s obzirom na iskustvo naših igrača, ali je nastavak donio ono što smo svi priželjkivali. Selektor je postavio drugačiju odbrambenu formaciju, svi su se uključili i krenulo je. Objektivno smo od Irana kvalitetniji za nekih šest, sedam golova“, kazao je Maglajlija za Klix.ba, komentarišući i ono što tek predstoji.

"Za dalje trebamo izvući pouke jer za nas tek sad počinje turnir. U predstojeća tri meča rješavamo svoju sudbinu. Iran će svi pobijediti, tako da će o našem prolasku u drugi krug odlučiti utakmice protiv Austrije, Makedonije i Tunisa. Ne smijemo u tim mečevima protivnicima dozvoljavati da nam se odmiču na četiri ili pet golova razlike, jer smatram da se u tom slučaju ne bismo imali snage vratiti u utakmicu. U drugi krug bez sumnje možemo. Imamo potrebni kvalitet, a optimizam budi i golgeterska širina na današnjem meču“, dodao je Maglajlija.