Rukomet
220

Rukometni Zmajevi sletjeli u Sarajevo, dočekale ih stotine navijača

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Rukometaši Bosne i Hercegovine prije nekoliko trenutaka sletjeli su na Sarajevski aerodrom pri povratku sa Islanda gdje su osigurali učešće na Svjetskom prvenstvu naredne godine.

Izabranici selektora Dragana Markovića su u dvomeču baraža izbacili favorizovani Island, petu rukometnu silu svijeta. Nakon pobjede u Skenderiji, najbolji bh. rukometaši remizirali su u glavnom gradu Islanda i napravili historijski rezultat.

Oko 300 navijača dočekalo je rukometne Zmajeve navijanjem, pjesmom i gromoglasnim pljeskom. Igrači su bili iznenađeni i oduševljeni velikim bojem građana sa kojima su podijelili radost plasmana na SP.

Selektor Dragan Marković zahvalio se svima na dolasku i kazao kako je plasman u Katar zaslužen.

"Čudo se desila i zasluženo smo prošli dalje jer smo bili bolji od Islanda u oba meča. Ova reprezentacija ima još dosta toga za reći. Ponosan sam na mlade igrače koji su u prosjeku deset godina mlađi od igrača Islanda. Ovo je ekipa budućnosti", kazao je Marković po dolasku u Sarajevo.

Nikola Prce, jedan od najzaslužnijih igrača za historijski uspjeh reprezentacije, kazao je da još nisu svjesni plasmana jer je uzbuđenje veliko i da ponude klubova za njegove usluge pristižu sa svih strana.

"Pokazali smo da imamo karakter. Ginuli smo za svaku loptu. Jak smo tim i zaslužili smo ovaj prvi plasman na Svjetsko prvenstvo", kazao je Prce.

Bh. rukometaši i stručni štab ukrcali su se na otvoreni autobus iz kojeg će pozdraviti navijače tokom prolaska kroz Sarajevo.

Glavni doček priređen je ispred BBI centra.