Presudila prva utakmica
436

Rukometaši BiH pobijedili sa plus devet, Nijemci idu na SP

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Rukometaši BiH savladali su u Zetri selekciju Njemačke u revanšu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Španiji. Nažalost, ni pobjeda od devet golova prednosti nije bila dovoljna za odlazak na SP.

Naši su reprezentativci u odnosu na prvi meč u Štutgartu, u kojem su poraženi sa visokih 12 golova razlike, pružili bitno drukčiju igru, kojom su potpuno razbili Nijemce.

Već u prvom poluvremenu se vidjelo da igramo sa potpuno drukčijim pristupom, što nam je na kraju prvih 30 minuta donijelo prednost od tri gola, 15:12.

U nastavku su Terzić i društvo zaigrali još i bolje, u jednom trenutku smo imali čak i 10 golova prednosti, ali do potpunog i čudesnog preokreta nismo mogli. Susret je završen rezultatom 33:24 za našu selekciju, što nažalost nije bilo dovoljno da odemo na veliko takmičenje.

Ipak, našim reprezentativcima treba odati priznanje na igri koju su pružili u revanšu i savladali velikog protivnika, baš kao što su zaslužili sve kritike za ono što su pokazali u prvom poluvremenu meča u Štutgartu. Upravo ih je takvo poluvrijeme i udaljilo od Svjetskog prvenstva u Španiji.