Putnik na SP već poznat
6

VIDEO / Rukometaši BiH danas igraju revanš sa Njemačkom

Piše: N. J.
Rukometni reprezentativci BiH danas igraju revanš utakmicu baraža sa selekcijom Njemačke za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Španiji. Susret počinje u Olimpijskoj dvorani Zetra u 13:30 sati.

Nijemci su još u prvoj utakmici prošle subote u Štutgartu riješili sve dileme o plasmanu na SP. Pobijedili su našu reprezentaciju s visokih 12 golova razlike (36:24) i tako današnju utakmicu u Zetri učinili revijalnom.

Naši su igrači prvo poluvrijeme u Štutgartu odigrali veoma loše te su Nijemci već tad ostvarili velikih 18:7. U nastavku su bh. reprezentativci, kad je pitanje pobjednika bilo već riješeno, pružili nešto bolju igru, što i nije bilo tako teško, te je meč završen sa minus 12.

Danas u Zetri naši igrači imaju priliku ako ništa barem da poprave utisak iz prve utakmice i pokušaju pružiti dostojan otpor rukometnoj velesili Njemačkoj.

Utakmicu će direktno prenositi BHT. U videoprilogu možete vidjeti spot pod nazivom "Srce na teren" koji je Rukometni savez BiH uradio u svrhu promocije reprezentacije i utakmice baraža između BiH i Njemačke.