Rukomet
60

Rukometaši BiH nisu uspjeli pobijediti Slovence, favorite grupe

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Iako praćeni navijanjem deset hiljada gledalaca u Zetri, juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u rukometu nisu uspjeli pobijediti favorizovanu Sloveniju, jednu od najjačih reprezentacija Svjetskog prvenstva. Rezultat je glasio 28:24 za Slovence.

Utakmica protiv Slovenaca ponudila je odličan rukomet, a naši protivnici su potvrdili ulogu favorita. Posebno se istakla njihova čvrsta odbrana. Ipak, naši mladići su pokazali sjajan pristup igri, ali su porazu uveliko doprinijele tehničke greške koje su pravili.

Nakon izjednačene igre na početku, Slovenci su postepeno preuzeli inicijativu, pa su u jednom trenutku otišli i na +5, ali je onda uslijedila furiozna završnica naših igrača. Na poluvremenu je bilo neriješeno 13:13.

Ipak, do kraja su naši protivnici bili bolji.

Najefikasniji su bili Slovenci Šoštarić sa devet golova i Mačkovšek sa osam, a u našoj selekciji najviše golova postigao je Malinović - sedam. Dobru partiju pružio je i Ereš, a golman Serdarević je prikupio deset odbrana.

BiH je u prethodna dva kola ostvarila remi protiv Južne Koreje i pobjedu protiv Mađarske. Slovencima je ovo treća pobjeda u tri susreta.

Naši rukometaši sutra od 21 sat igraju protiv Konga.

Rezultati utakmica 3. kola od 21 sat:

Grupa A (Banja Luka): Tunis - Srbija 29:28

Grupa B (Ljubuški): Hrvatska - Alžir 30:21

Grupa C (Sarajevo): BiH - Slovenija 24:28

Grupa D (Zenica) Egipat - Čile 29: 15