Rukomet
219

Rukometaš RK Bosna Armin Gušić: Imamo realne šanse da ostanemo u ligi

Klix.ba
Armin Gušić
Armin Gušić
Do kraja rukometne Premijer lige BiH ostalo je još šest kola, a završnica, odnosno borba za opstanak, nikad nije bila zanimljivija. Dok će Izviđač, Vogošća i Maglaj gotovo sigurno razigravati sa Borcem za prvaka, veliki broj ekipa se bori da ostane u najjačem rangu bh. rukometa, među kojima je i RK Bosna. Rukometaš Aermin Gušić vjeruje u opstanak.

Najtrofejniji bh. rukometni klub RK Bosna Sarajevo trenutno je u zoni ispadanja budući da se nalazi na dvanaestom mjestu dok prvih jedanaest ekipa ima zagarantovan nastup u Premijer ligi i sljedeće sezone.

Uprkos teškoj situaciji, Armin Gušić, lijevi bek Studenata, vjeruje da će njegov kub zadržati premijerligaški status.

"Sigurno da neće biti lako, ali mislim da imamo realne šanse da ostanemo u ligi. Cilj nam je pobijediti sve domaće utakmice i barem jednom moramo trijumfovati na strani da bismo ostali. Dolaze nam Prijedor, visočka Bosna i Sloboda i ništa osim pobjeda u sva tri susreta ne dolazi u obzir budući da bi nam kiks na vlastitom terenu značajno umanjio šanse. Što se tiče gostujućih utakmica, idemo Konjuhu, Derventi i Gračanici i tu ćemo tražiti minimalno jednu pobjedu. Konjuh i Derventa su obezbijedili opstanak, a ne mogu ni ući u doigravanje te nemaju neki veliki rezultatski imperativ i tu leži naša prilika. Nadam se da nećemo doći u situaciju da se u posljednjem kolu u Gračanici borimo sa njima za to jedanaesto mjesto jer bi pobjeda u takvom susretu bila veoma teška misija", izjavio je Gušić.

Bosna je u prethodnoj utakmici remizirala sa Krajinom.

"Da smo pobijedili u Cazinu u prošlom kolu, sve bi bilo lakše, ali smo u posljednjih pet minuta prokockali vodstvo od tri razlike i tako došli do samo jednog boda. Puna dvorana, brzopletost i nepoštivanje dogovora iz svlačionice su doveli do takvog raspleta, ali nemamo vremena da se vraćamo na ono što je bilo jer je pred nama šest izuzetno važnih utakmica. Ništa još nije gotovo i mi ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo ono što smo sebi zacrtali pred početak sezone", prokomentarisao je Gušić posljednju Bosninu utakmicu.

Kada je u pitanju konačan rasplet mladi Sarajlija ističe da je sve otvoreno ali i da je realno za očekivati da i sljedeće sezone gledamo prvenstvene utakmice u glavnom gradu.

"Smatram da mi imamo možda i najbolji raspored, a Krajina najgori i tu je naša šansa da nadoknadimo četiri boda zaostatka. Ipak, mnogo je ekipa u igri, ima raznih kalkulacija i sve je otvoreno, ali vjerujem da ćemo mi slaviti na kraju. Ovim putem bih još i pozvao navijače da i u narednim utakmicama budu naš osmi igrač budući da nam njihova podrška itekako znači", kazao je Gušić.

U okviru 25. kola Premijer lige BiH Bosna će odmjeriti snage sa Prijedorom u subotu 26. marta sa početkom u 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.