Rukomet
35

RK Bosna dočekuje Prijedor: Studenti nemaju pravo na kiks

Piše: E. B.
(Foto: FENA)
Rukometaši Bosne će u okviru 25. kola Premijer lige BiH dočekati Prijedor u subotu, 26. marta, sa početkom u 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Pomoćni trener sarajevskog kluba Fuad Malagić svjestan je da njegova ekipa nema pravo na kiks.

"Nama je sad svaka utakmica ključna u borbi za opstanak, pa tako i ova protiv Prijedora. Dobro smo radili, spremili smo se i očekujemo vrlo neizvijesnu utakmicu. Prijedor je kvalitetna ekipa koja nema rezultatskog imperativa i igrati protiv takvih ekipa je najteže. Ne smijemo ni pomišljati na kiks na domaćem terenu jer bi nas to vrlo vjerovatno poslalo u niži rang, te ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Sarajevu", poručio je Malagić.

Adis Džubur, lijevo krilo Studenata vjeruje da pobjeda u subotu neće doći u pitanje.

"Mi smo očekivali da ćemo imati više bodova jer imamo veoma kvalitetnu ekipu ali imali smo mnogo problema sa povredama, te smo u borbi za sopstanak. Pred nama je još šest kola u kojima nam trebaju četiri pobjede. Prijedor je veoma kvalitetan protivnik, ali ako ispoštujemo upute trenera, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Pozvao bih navijače da dođu na Mojmilo u subotu i da nas podrže jer samo zajedničkim snagama možemo vratiti Bosnu na mjesto koje zaslužuje, a to je sami vrh bh. rukometa", poručio je Džubur.

Lijevi bek Armin Gušić također se nada trijumfu.

"Sve ćemo učiniti da dođemo do cilja, a to je opstanak u Premijer ligi BiH. Ako odigramo onako kako smo se dogovarali, ne bismo trebali imati većih problema. I ja bih pozvao sve navijače da dođu i da nas podrže u ovom duelu", rekao je Gušić.