Rukomet
65

Muhamed Toromanović: Izvinjavam se navijačima za posljednje tri utakmice

Piše: E. S. H.
Muhamed Toromanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muhamed Toromanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon šestog poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, razočarani su navijači, ali i igrači. Kapiten našeg tima Muhamed Toromanović je rekao da su zadnje tri utakmice koje su odigrali katastrofalne i da ostavljaju ružnu sliku o reprezentaciji.

"Ključne momente nismo znali iskoristiti, imali smo nekoliko povrijeđenih igrača, ali to nije opravdanje. Povrijeđeni su igrači i iz drugih reprezentacija. Te reprezentacije imaju veću širinu, a mi to nemamo. Dobra stvar je što su mladi igrači dobro iskoristili svoju šansu. To su Burić, te Malinović koji je odigrao sam na desnom beku. S te četiri utakmice u grupi možemo biti zadovoljni, izgubili smo ih, ali smo sami sebe pobijedili", rekao je Toromanović nakon večerašnjeg poraza od Rusije u okviru President's Cupa rezultatom 42:28.

Zadnje tri utakmice su za naše rukometaše bile katastrofalne, a Toromanović kaže da to ostavljaju ružnu sliku o njima. Danas su imali i ružnu scenu sa navijačima.

"Moram naglasiti da ipak imamo i mnogo novih navijača. Izvinjavam im se za ove tri utakmice. Znam da je to loše i da je moralo biti mnogo bolje, ali je teško bilo motivisati ekipu poslije svega. I kada dođemo do neke šanse, ne iskoristimo je, 'fulamo' 200-postotne šanse, ne iskorištavamo igrače više, ne trčimo... Nadam se da sve ovo neće poremetiti nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali moramo sumirati sve ove mečeve i napraviti analizu i pokušati se što bolje pripremiti", rekao je kapiten.

Prokomentarisao je i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

"Ako dođemo sa ovakvim glavama kakve sada imamo, bit će nam teško i sa Litvancima, a vidjeli smo i kako Bjelorusi igraju", podsjetio je Toromanović.

Ono što je pozitivna strana je situacija u svlačionici koja je dobra. Kapiten kaže da zbog svega ima nervoze, ali da na sreću nije bilo nikakvih prepirki ni svađa.

"Važno je i da se nismo dodatno povrijedili. Sigurno su utakmice bile teške za gledati, ali se moramo podići i nastaviti dalje. Ovo je predivno iskustvo za nas, prvi smo put na Svjetskom prvenstvu i idemo se pripremati za Evropsko", zaključio je Toromanović.