Rukomet
47

Karačić: Htjeli smo, ali nije nas išlo, izgledali smo nemoćno

Piše: M. Nukić
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Rukometna reprezentacija BiH nije se uspjela plasirati u naredni krug Svjetskog prvenstva u Kataru. Posljednju utakmicu protiv Hrvatske izgubili su sa sedam golova razlike, a naši rukometaši kažu kako je razlog tome što su premoreni i razočarani.
Braća Ivan i Igor Karačić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Braća Ivan i Igor Karačić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Nadigrali su nas. Ispraznile su nam se baterije. Htjeli smo, ali nije nas išlo. Izgledali smo tako nemoćno. Svi ovi događaji su utjecali na nas. Dali smo 100 posto od sebe, ali nije bilo dovoljno snage. Inače, turnir je bio dobar izuzev ove posljednje utakmice", kazao je Ivan Karačić nakon utakmice dodavši kako je razočaran, ali ipak ponosan na to kako su bh. rukometaši igrali.

Josip Perić kazao je da se na početku večerašnje utakmice najbolje vidjelo koliko je poraz u utakmici protiv Tunisa ostavio traga na našim rukometašima.

"Na početku smo pustili Hrvate da odu na 10-11 razlike, ali uspjeli smo se nekako sabrati i završiti susret sa sedam razlike i časno završiti ovo takmičenje. Nadam se da se možemo dići u President kupu. Radili smo i ostavili smo srce na terenu i nadam se da ćemo dobro završiti te utakmice koje imamo", rekao je Perić.

Muhamed Toromanović (Foto: AFP)
Muhamed Toromanović (Foto: AFP)

Muhamed Toromanović već je usmjerio snagu na sljedeća takmičenja i istakao nadu da će u njim naša reprezentacija puno bolje proći nego na SP-u.

"Pokušat ćemo osvojiti treću nagradu. Volio bih da uigravamo neke varijante za Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo realne šanse da prođemo na njemu, ali ne smijemo nikoga potcijeniti jer Litvanija ima dobru reprezentaciju koja igra odlično kući. Moramo ići na dvije pobjede, protiv Litvanije i Bjelorusije", rekao je Toromanović.