Rukomet
17

Dejanović: Nema opravdanja za ovako loš rezultat, nismo izdržali ritam

Piše: A. P.
Peđa Dejanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Peđa Dejanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Čuvar mreže rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Peđa Dejanović na kraju nastupa u Kataru poručio je da ne treba uopšte dovoditi u pitanje mogućnost oporavka naše selekcije i buduće rezultate.

Priznao je da su šestom porazu naših najboljih rukometaša kumovale prethodne utakmice. Posljednji poraz od Rusije sa 14 golova razlike je, prema njegovom mišljenju, previše.

"Ovo je previše golova, odbrana nije dobro igrala. Prvo poluvrijeme smo koliko-toliko igrali i odbranu i napad, ali ovo je sve previše za nas. Momci nisu izdržali ovaj ritam, počele su povrede, a rotacija Rusa dovela je do konačnog rezultata", izjavio je Dejanović novinarima nakon utakmice.

Iako je istakao da nema opravdanja za ovako loš rezultat, poručio je da će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo donijeti nešto sasvim drugačije.

"Ovaj turnir je trajao mjesec dana. Ovdje smo završili. Najviše smo psihički iscrpljeni. Nama je ovo prvo Svjetsko prvenstvo i nismo se mogli oporaviti poslije Tunisa. Pokušavali smo, trudili smo se maksimalno, ali to je bilo jače od nas. Ipak, za prvi put smo nastavili veliku stvar. Okrećemo se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i nadam se da se vidimo u Poljskoj", poručio je Peđa.