Rukomet
0

Mirsad Terzić: Vjerujem da ću biti spreman za Katar

FENA
Mirsad Terzić (Foto: EPA)
Mirsad Terzić (Foto: EPA)
Rukometaš mađarskog MKB Vesprema i reprezentacije BiH Mirsad Terzić trenutno se u Sarajevu oporavlja od operacije skočnog zgloba zbog čega je propustio kvalifikacije i susrete baraža za nastup na svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine.

Reprezentacija BiH prvi put u historiji se plasirala na svjetsko prvenstvo nakon što je kroz dvomeč baraža bila bolja od Islanda, jedne od najboljih evropskih reprezentacija.

Terzić je u izjavi za Agenciju FENA istaknuo da je rezultat koji su postigli bh. rukometaši plod kvalitetnog dugogodišnjeg rada te da je ova generacija spremna da postigne odlične rezultate na međunarodnoj sceni.

"Presretan sam zbog uspjeha naših momaka. Volio bih da sam mogao pomoći ekipi, ali, nažalost, imao sam operaciju skočnog zgloba koji me je mučio posljednjih šest mjeseci. U pitanju je bilo napuknuće lateralnog ligamenta, uz još neke dodatne komplikacije koje doktori nisu odmah mogli vidjeti magnetnom rezonancom. Takmičarsku sezonu sam nekako priveo kraju pod injekcijama, ali bolovi su bili toliki da više nisam mogao izaći na teren", naglasio je bh. rukometaš.

Terzić očekuje da će već krajem ovog mjeseca početi normalno trčati, a zatim se pridružiti ekipi početkom priprema za nastup na SP-u u Kataru.

"Nadam se da ću doći do optimalne forme i biti u stanju da odgovorim zahtjevima selektora Dragana Markovića".

Terzić ističe da se rukometna reprezentacija BiH ne treba zadovoljiti samim plasmanom na svjetsko prvenstvo, već da treba pokušati napraviti iskorak u konkurenciji najboljih, jer ova generacija ima kvalitet da napravi dobar rezultat.

"Svjetsko prvenstvo je lakše od evropskog. Postoji mogućnost da ćemo dobiti nekoliko lakših protivnika u grupi, što je dosta teže na takmičenju Evrope. Moramo sebi postaviti cilj. Lično volim igrati pod pritiskom, a vjerujem da će se i ostatak našeg tima tako postaviti", zaključio je bh. reprezentativac.