Rukomet
9

Marković uoči revanša rukometaša sa Švedskom: Moramo se "vaditi" na sve načine

Piše: S. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH u srijedu će u Sarajevu odigrati revanš utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj protiv reprezentacije Švedske. Uprkos velikom zaostatku iz prve utakmice naš stručni štab i igrači su optimistični da mogu napraviti čudo, a to su potvrdili na današnjoj konferenciji za medije.

Selektor Marković kazao je da je bio veoma razočaran nakon prve utakmice u Švedskoj jer naši rukometaši prema njegovim riječima nisu pokazali ni blizu u odnosu na ono koliko mogu i koliko su se pripremali. U prvom meču baraža Švedska je slavila rezultatom 27:19.

"U srijedu se moramo 'vaditi' na sve moguće načine. U Švedskoj sam očekivao od još četiri ili pet igrača da se pridruže Nikoli Prci i njegovoj izvedbi, ali nismo uspjeli", kazao je selektor Marković.

Selektor Marković je kazao da naša reprezentacija i dalje ima šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo te da su naši reprezentativci u prvom poluvremenu utakmice u Švedskoj pokazali da mogu biti ravnopravan protivnik Šveđanima.

Uoči revaša optimističan je bio i reprezentativac Senjamin Burić koji je pozvao navijače na utakmicu.

"Dugo sam u reprezentaciji i smatram da od kada je selektor Marković došao na čelo naše ekipe nismo odigrali lošiju utakmicu od ove u Švedskoj. Uz podršku naših navijača možemo nadoknaditi bilo koju razliku. Šveđani će sigurno drugačije igrati pred našom publikom jer naši navijači navijaju energičnije nego njihovi", istakao je Burić.

Selektor Marković je kazao da što se tiče igračkog kadra neće biti mnogo promjena u odnosu na utakmicu u Švedskoj.

Revanš utakmica igra se u srijedu u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji od 20:15 sati.