Rukomet
55

Dragan Marković: Idemo po veliki rezultat u Švedsku, a onda po čudo u Sarajevo

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredne nedjelje u 13:30 sati igrati prvi susret baraža za Svjetsko prvenstvo 2017. godine, a naš protivnik je Švedska. Prvi meč igramo u gostima u gradu Vaxjo. Pred odlazak u Švedsku javnosti se obratio selektor reprezentacije Dragan Marković.

Ovo je za BiH treći vezani baraž za plasman na svjetska prvenstva otkako je Marković na klupi. Prije četiri godine tijesno nas je porazila Njemačka, a prije dvije godine rušenjem velikog Islanda plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo u Katar 2015. godine.

"Raduje me ova velika utakmica, kao i sve nas. Nije mala stvar igrati protiv velike selekcije kao što je Švedska. Ovo je naš treći baraž zaredom otkako sam na klupi. Na to sam ponosan. Mislim da imamo veliku šansu napraviti veliki rezultat u Švedskoj, a onda da u Sarajevu napravimo novo čudo", kazao je Marković.

Dok naš tim nema problema s povredama, selekciju Švedske potresaju izostanci sjajnih igrača poput Lukasa Nilssona i Niclas Ekberga, a nedostajat će i Kim Anderson i Jonas Kallman. Marković bi ipak radije vidio protivnika u najjačem izdanju.

"Od početka sam govorio da me ne interesuje Švedska koliko zdravlje mog tima. Ako ih dočekamo u najboljoj postavi, mislim da smo izuzetno težak zalogaj Švedskoj. Nisam sretan što su oslabljeni, priželjkivao sam najjačeg protivnika. Ali, imaju dovoljno dobrih zamjena da to ne osjete. To će biti prilika za zle duše da napišu kako nisu bili kompletni kada ih izbacimo. Ko to napiše, u Bosni za njega kažu: 'Da Bog da crk'o'", našalio se Marković.

Naš tim će danas u 15:10 sati otputovati za Beč, a onda za Švedsku. Prvi meč se igra 12. juna (nedjelja) u 13:30 sati, a uzvrat je 15. juna u Sarajevu.