Rukomet
38

Marković: Cilj nam je spojiti pobjede u prve dvije utakmice

FENA
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
U taboru rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sve je spremno za historijsku prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prema riječima selektora Dragana Markovića naši igrači su spremni i što je najvažnije zdravi, javlja izvještač Agencije Fene iz Dohe.

"Sigurno je da mi priređujemo iznenađenja, ali nije više iznenađenje kada mi sada igramo sa svim svjetskim reprezentacijama. Naši igrači pokazuju jedan sjajan kvalitet i sigurno je da očekujem u prvoj utakmici protiv Irana, koja jedna od važnijih utakmica, jer sa njom mi počinjemo prvenstvo, da je otvorimo kako treba i akobogda da pobijedimo. Nama je cilj drugi krug takmičenja", kazao je Dragan Marković za Agenciju Fena.

Rukometnim Zmajevima je želja plasman u drugi krug, koji bi se trebao otvoriti nakon mečeva u grupi. U petak je važan susret sa Iranom, zatim slijedi utakmica sa Austrijancima, koji su već pokazali da mogu da se nose sa jakim reprezentacijama.

"Austrijanci su izuzetno težak protivnik, oni su po kvalitetu jedna od najneugodniji ekipa u grupi. Mi možemo da igramo kako sa njima tako i sa drugima, ali ja mislim da oni imaju puno teži zadatak sa nama, jer oni su sigurno je jaki, a mi nemamo šta da izgubimo. Mi smo došli da ostvarimo drugi krug, to je realno, i mi sa ovom ekipom, ako ne bude povreda, to možemo da ostvarimo. Cilj nam je povežemo prve dvije utakmice i to ako uradimo to je 'jackpot' i imaćemo do kraja puno lakši posao. Ipak, mislim da će otvoreno biti sve do zadnje utakmice sa Hrvatskom, biće tu puno iznenađenja, to je sigurno, Iranci nisu naivni, oni će sigurno nekome otkinuti bod, tako da moramo ići iz utakmice u utakmicu, a sebi smo zacrtali prvi dvije utakmice kao cilj", napominje Marković.

Eventualni plasman u završnicu ponovno bi trebao donijeti neizvjesnost za sve ekipe učesnice ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, jer od 24 reprezentacije svi imaju svoje ciljeve, a to je da se plasiraju što bolje, dok je nekima povratak kući bez medalje potpuni debakl.

"Najiskrenije mi se ne bojimo nikoga. Sa plasmanom u drugi krug svima će biti teško, mi se ne bojimo makar to bila jedna Španija. Poznam njihov rukomet, njihovog prvaka sa sedam reprezentativaca smo dobili sa devet razlike u Banjoj Luci, to dovoljno govori da se može igrati sa njima", istakao je bh. selektor.

Javnost već zna da su svi igrači spremni, Nikola Prce se vratio, počeo da igra i to ohrabruje uoči početka najvećeg svjetskog rukometnog događaja, zaključio je Marković.