Rukomet
31

Makedonci opušteno ulaze u meč s BiH

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Rukometna reprezentacija Makedonije opušteno dočekuju meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine, ubijeđeni da će zabilježiti pobjedu i dva nova boda, koja će im omogućiti plasman među prve dvije ekipe u Grupi B na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Goce Georgievski, Vlado Nedanovski, Filip Lazarov, Nemanja Pribak i Nikola Mitrevski vjeruju da imaju kvalitet da nadigraju BiH i osiguraju drugo mjesto, javlja izvještač Fene iz Dohe.

"Mi pobjeđujemo, ali bit će ovo teška i neizvjesna utakmica, jer BiH ima nekoliko odličnih igrača s iskustvom. Utakmica će biti teška za igru, a interesantna za gledaoce i u suštini to i jeste rukomet. Bit će to 'golema borba' za obje reprezentacije", kaže Nedanovski.

"Igramo za plasman u drugi krug i trebaju nam bodovi, s kojima ćemo imati 'lakšeg protivnika' u osmini finala", ističe Georgijevski.

Iskusni Nemanja Pribak je ipak oprezniji, jer "nisu Bosanci naivni, njima mora jednom krenuti kako treba“.

"Mislim da smo kvalitetniji od Bosne i Hercegovine, ali ovo je turnir i njima više treba pobjeda nego nama u ovom trenutku. Veoma je važna ovo utakmica za obje reprezentacije, nama za drugo mjesto u grupi, a Bosna i Hercegovina nema šta izgubiti, i toga me je malo strah", kaže Pribak.

Utakmica Makedonija - BiH igra se u "Ali Bin Hamed Areni" u Dohi, direktan prenos utakmice, s početkom u 17.00 sati, emitovat će BHT 1.