SP u rukometu
220

Katar pobijedio Argentinu, Hrvatska ostala u igri za četvrtfinale

H. H.
Argentina je u jednom momentu imala sedam golova prednosti (Foto:Twitter)
Argentina je u jednom momentu imala sedam golova prednosti (Foto:Twitter)
Rukometna reprezentacija Katara savladala je selekciju Argentine rezultatom 26:25, u posljednjem kolu grupe 2 Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Ovaj rezultat ujedno znači i da je Hrvatska zadržala šanse da se nađe među osam najboljih selekcija svijeta, jer je Kaubojima u ovome meču odgovarala samo pobjeda Katara.

Ipak, izabranici Line Červara večeras moraju pobijediti Dansku da bi se plasirali u četvrtfinale, u suprotnom dalje će proći Katar.

Argentina je sjajno otvorila meč i srednim prvog dijela imala je velikih 11:4, ali Katar se nije predavao i do isteka prvog dijela smanjio je na 13:12.

Nastavak je bio još uzbudljiviji, iako su Gaučosi ponovo u jednom trenutku imali osjetnu prednost od 19:15. U 48. minuti Katar je izjednačio, a potom već u narednoj akciji poveo sa 21:20.

Uslijedila je prava drama, a u posljednjih pet minuta se ušlo vodstvom Katara 24:23. Argentina je imala nekoliko napada za željeno poravnanje, ali nisu ih iskoristili i propustili su historijsku šansu da se plasiraju u četvrtfinale.

Frankis Marzo sa osam golova bio je najefikasniji kod Katara, a odlični su bili i Rafael Capote i Ahmad Madadi sa po šest pogodaka. Kod Argentinaca istakli su se Federico Pizarro sa sedam, te Lucas Dario Moscariello sa šest golova.

Tabela: