Rukomet
0

Ivano Balić potpisao za Wetzlar

FENA
Ivano Balić
Ivano Balić
Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Ivano Balić (34) karijeru će nastaviti u redovima njemačkog prvoligaša HSG Wetzlara.

Nakon što je prošao ljekarski pregled Balić je sinoć potpisao ugovor na jednog sezonu. Službeno predstavljanje održat će se danas u Rittal Areni, a Balić će u 'zelenom dresu' debitirati 25. augusta u domaćoj utakmici protiv Lemga.

Wetzlar će biti šesti klub rukometnog 'Mozarta'. Karijeru je započeo u Splitu, potom je preselio u Metković, a igrao je i za Portland San Antonio, CO Zagreb i Atletico Madrid.

"Drago mi je da sam u Wetzlaru. Imam još jako puno snova. Nadam se da ovdje idućih godinu dana mogu igrati na visokom nivou," kazao je bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik za TV-stanicu Sport1.

Nakon što je Atletico Madrid završio u stečaju, a Balić postao slobodan za njegove usluge zainteresiralo se niz klubova. Najglasnije su se spominjali skopski Vardar, bjeloruski Meškov, te Berlin. Na kraju je odabrao Wetzlar, klub iz istoimenog grada udaljenog oko 50 kilometara sjevernije od Frankfurta na Majni

"Vjerujem kako će Balić biti vođa naše mlade ekipe. On će sigurno donijeti dodatnu kvalitetu našoj igri. Sada je važno da se što prije uklopi u našu ekipu," kazao je izvršni direktor direktor Bjorn Seipp. Osim Balića kao moguća pojačanja kluba spominjali su se Rus Vasilij Filipov iz Čehovskih Medveda, Kentin Mahe (HSV), Španac Alvaro Ferrera i Francuz Pierre-Yves Ragota.