Huligani saslušani i pušteni
0

VIDEO / Hrvatski navijači: Sjekirama i kamenjem su razbijali vozila

Sarajevo-x.com
Srbijanska policija uhapsila je na području Novog Sada i Beograda 12 osoba koje se sumnjiči za napad na hrvatske navijače nakon rukometne utakmice Hrvatska - Francuska u Novom Sadu.

Kako je navedeno u saopštenju srbijanske policije osumnjičeni su pripadnici nekoliko navijačkih grupa, a među uhapšenima su i dvojica vođa navijačkih grupa te član desničarske organizacije Obraz, objavio je B92.

Direktor policije, Milorad Veljović, je rekao da je napad, u kojem su tri hrvatska državljanina lakše povrijeđena, bio dobro organizovan.

Napadnuti navijači dali su izjavu za hrvatske medije i istakli da su informaciju o „sačekuši“ dobili neposredno prije nego što su ih napali maskirani huligani, ali već je bilo kasno da izbjegnu napad.

"Prvi koji je došao do auta udario je sjekirom po vjetrobranskom staklu, a onda su ostali počeli bacati cigle i betonske komade, dok je jedan prešao na lijevu stranu i bacio blok tačno ispred mene na vjetrobransko staklo koje je odmah prsnulo. Dao sam gas i mislim da sam ih pritom dvojicu-trojicu odbacio automobilom", ispričao je za Jutarnji.hr navijač Rašo, koji se u Hrvatsku vratio vozeći automobil s velikom rupom na rasprsnutom vjetrobranskom staklu.

Slično su prošli i Osječani u Nissanu Micri. I na njih su prvo navalili sjekirom, a onda ih zasuli kamenjem, ciglama i komadima betona.

"Možete zamisliti kako sam se osjećao u trenutku kad sam vidio sjekiru koja je nakon snažnog udarca probila vjetrobransko staklo na 30-ak centimetara od moje glave. Bilo je to užasno iskustvo i u cijeloj toj priči možemo reći da smo imali puno sreće što niko od nas nije povrijeđen", ispričao je Damir Šmit, koji je bio suvozač u automobilu koji je vozio Antonio Buljan.

Osumnjičeni za napad na hrvatske navijače pušteni su nakon saslušanja, objavio je Blic.