EP u rukometu
0

Hrvatska slavila nad Rusima, Austrija iznenadila Srbiju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rukometaši Hrvatske su upisali i treću pobjedu u grupi A Europskog prvenstva koje se održava u Austriji. U 3. kolu je pobijeđena Rusija 30-28 (17-16).

Time će Hrvatska prenijeti maksimalna četiri boda u naredni krug takmičenja.

Cijela utakmica je protekla u velikoj neizvjesnosti, ponekad i u jurnjavi na parketu koja je više odgovarala Rusima. Početak utakmice je bolje iskoristila Rusija (3-1), ali su vrlo brzo hrvatski rukometaši vratili utakmicu u egal, a potom i poveli s tri pogotka razlike (13-10).

Razlika nije dugo stajala na strani Hrvatske, pa se Rusija vratila i na poluvrijeme se otišlo s minimalnih 17-16 za Červarovu ekipu.

Drugo poluvrijeme je bila preslika prvoga, pa su se timovi izmjenjivale u vodstvu, ali je prvi iskorak napravila Rusija povevši 24-21.

Minutu i pol prije kraja je Drago Vuković, u trenucima s igračem više, zabio s devet metara za 29-28, a na drugoj strani je četrdeset sekundi prije kraja Alilović obranio udarac Rastvorceva. Stvar je zaključio Ćupić pogotkom iz sedmerca za konačnih 30-28.

Osam pogodaka je za Hrvatsku postigao Ivan Ćupić, jedan manje Manuel Štrlek, dok je Alilović upisao 12 odbrana. Na drugoj strani je prednjačio Konstantin Igropulo sa čak 12 pogodaka.

Iznenađenje su priredili domaći rukometaši koji su pobijedili Srbiju 37-31 u direktnom ogledu gdje se odlučivalo o trećem putniku iz te skupine u daljnji krug.

Nakon neizvjesnog prvog dijela i uvoda u nastavku, Austrijanci su pobjegli na plus od pet pogodaka i time razriješili pitanje pobjednika na oduševljenje publike u Linzu. Szilagy je postigao devet, a Weber osam pogodaka za Austriju. Srbija je s jednim bodom ostala posljednja u skupini B. EP u rukometu, 3. kolo:

Grupa A, Graz:

Hrvatska - Rusija 30-28 Norveška - Ukrajina (kasnije)

Tabela: 1. Hrvatska 6, 2. Norveška 4 (-1), 3. Rusija 2, 4. Ukrajina 0 (-1).

Grupa B, Linz:

Austrija - Srbija 37-31 Danska - Island

Tabela: 1. Danska 4 (-1), 2. Austrija 3, 3. Island 2 (-1), 4. Srbija 1.