Svjetsko rukometno prvenstvo
368

Hrvatska pobijedila Sloveniju i osvojila treće mjesto

Klix.ba
(Foto: AFP)
Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je dvorani Sant Jordi u Barceloni pobijedila Sloveniju rezultatom 31:26 i osvojila treće mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se ove godine održava u Španiji.

Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Danske, večeras su Hrvati odigrali mnogo bolje prvo poluvrijeme te su zahvaljujući golovima Domagoja Duvnjaka, Ivana Čupića i Damira Bičanića, uspjeli su riješiti prvu dionicu u svoju korist.

S druge strane, Slovenija osim raspoloženog golmana Primoza Prosta, nije imala nekog igrača koji bi mogao parirati navedenom trojcu Hrvatske koja je na odmor otišla sa golom razlike u svoju korist.

Ipak, u nastavku utakmice, popularni Kauboji uspjeli su slomiti večeras odličnu odbranu Slovenije. Ponovo su Čupić i Duvnjak briljirali, sa osam golova, te vodili svoju reprezentaciju do zasluženog trofeja i pobjede nad Slovenijom od 31:26.

Do kraja Svjetskog rukometnog prvenstva ostala je još jedna utakmica, ona finalna u kojoj će sutra snage odmjeriti domaća reprezentacija Španije i Danske.