{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gigant na koljenima: Kako će izgledati rukometna stvarnost bez RK Bosna?

20.10.2015. u 21:27
44
38
Gigant na koljenima: Kako će izgledati rukometna stvarnost bez RK Bosna?
44
Gigant na koljenima: Kako će izgledati rukometna stvarnost bez RK Bosna?
RK Bosna pred gašenjem
Gigant sa Skenderije je pred gašenjem, poručuju članovi radne grupe Rukometnog kluba Bosna Sarajevo, a njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.
"Šest kola Rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine je odigrano u dosadašnjem toku prvenstva, a uprkos svim problemima, Rukometni klub Bosna Sarajevo nastavlja da se takmiči", kažu u saopćenju iz ovog kluba.

Iz RK Bosna kažu da, kada sagledaju realno situaciju oko kluba i sve probleme, koji izviru iz sata u sat, te na izostanak podrške i pomoći od značajnih privrednih subjekata, na pitanje, da li će Bosna uspješno završiti jesenji dio polusezone, ne mogu dati odgovor.

"Isključivo velikim, bespoštednim angažmanom istinskih zaljubljenika u Bosnine boje, klub uspijeva teškom mukom disati u najtežim trenucima svoje uspješne i bogate historije, ostavljen da svoju borbu za život vodi sam. Klub se svakodnevno susreće sa problemima prilikom organizacije domaćih, ali i odlaskom na gostujuće utakmice, obzirom da klub ne posjeduje dovoljna finansijska sredstva, a neizbježne, tekuće obaveze se prije svega plaćaju iz kućnih budžeta dobrih ljudi, kojima je Bosna i dalje svetinja", kaže se u saopćenju.

Uz sve probleme i kočnice, sa kojima se najtrofejniji bosanskohercegovački rukometni klub susreće, je i ispodprosječno suđenje, zahvaljujući kojem je bodovni učinak Bosne manji nego što bi trebao biti.

"Također, u proteklim danima klub je iz medija saznao da nije uvršten u šemu TV prijenosa, što dodatno potvrđuje nezavidan položaj u kojem se klub nalazi, te činjenicu da u bosanskohercegovačkom rukometu postoji težnja da grad Sarajevo ima dva rukometna kluba, a da među njima ne bude Bosne, odnosno da se onaj najtrofejniji, najveći, u tišini i besprimjetno povuče, ugasi… Bez podrške privrednih subjekata, bez pomoći drugih struktura, bez normalnih uslova za odigravanje utakmica, Rukometni klub Bosna ovim putem poziva sve one koji su u mogućnosti da pomognu klubu koji je u svojoj, ne tako davnoj historiji, gradu Sarajevu i državi dio mnogo radosti i sreće svojim sjajnim nastupima", dodaju iz RK Bosna.

Bosna želi biti ono što je bila, jer to je u našim genima, ali bez podrške i pomoći u najtežim trenucima, to neće uspjeti, čak što više, egzistencija kluba je dovedena pod znak pitanja, poručuju iz jednog od najtrofejnijih bh. klubova.

"Sve ljude dobre volje, privredne subjekte i ostale, koji žele pomoći Bosni da polusezonu privede kraju, mogu se javiti putem e-maila [email protected], a svaki oblik pomoći ćemo objeručke prihvatiti jer rečenice koje ste pročitali, predstavljaju posljednji vapaj sportskog giganta iz glavnog grada Bosne i Hercegovine", poručuju članovi radne grupe RK Bosna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: