Rukomet
16

Zuhdija Korkarić: Povratak RK Bosna će iznenaditi mnoge, spremni smo za nove pobjede

Klix.ba
Zuhdija Korkarić
Zuhdija Korkarić
Najtrofejniji rukometni kolektiv u BiH RK Bosna nakon turbulentnih dešavanja uspijeva da normalizuje situaciju koju je ostavila posljednja uprava kluba. Pored silnih problema sa registracijom igrača, do finansijskih problema, pa i nagomilanih dugova kluba, članovi radne grupe uspješno realiziraju plan povratka. Šef stručnog štaba bordo momaka Zuhdija Korkarić je istakao namjeru da se klub vrati na pravi put.

"Vjerujem u svoje momke, vjerujem u ekipu koja se bori na terenu ali i u ekipu koja stvari rješava za stolom. Treniramo u punom kapacitetu, spremni smo za nove pobjede. Situacija u klubu koju smo dočekali jeste bila teška, ali ne želimo se vraćati na staro. Želimo da kolektivno napredujemo dalje, ostavljajući crne dane iza sebe. Mnogi će se iznenaditi kada dočekaju veliki povratak RK Bosna", rekao je Korkarić.

Ekipa RK Bosna broji 30 Članova, što omladine koja vole rukomet, do veterana koji su nekada nosili dres Studenata.

"Hvala svim igračim, ljudima koji su zapostavili svoje obaveze i posao radi napretka RK Bosna. Pored 'veterana' imamo mnogo talentovane omladine, koju smo sklonili sa ulica, objezbijedili stan i hranu, dali loptu u ruke da se svakodnevno nadograđuju. Mi smo u potraži za novim/starim igračima koje ćemo dovesti tokom prelaznog roka, kako bismo se odvojili od mjesta na kojem se nalazimo i krenuli prema vrhu gdje pripadamo. Ovu priliku ću iskoristiti da zahvalim svim ljudima koji pomažu RK Bosni, na bilo koji način, a posebno hvala Ministarstvu Sporta i Kulture KS i Ministru Sameru Rešidatu koji je zaslužan velikim dijelom za spas najtrofejnijeg rukometnog kolektiva u državi“, dodao je Korkarić.

U RK Bosna su pozvali ljubitelje sporta da danas podrže ekipu u prvenstvenoj utakmici 9. kola Premijer tukometne lige Bosne i Hercegovine između RK Bosna i RK Krajina.

Utakmica počinje u 17:00 sati, a ulaz je slobodan. Mjesto odigravanja utakmice je sportska dvorana Ramiz Salčin.