Rukomet
674

Gdje je nestala rukometna publika iz Sarajeva?

Piše: J. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras su u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru savladali favorizovani Island rezultatom 33:32 u polupraznoj dvorani.

Nekada su rukometni Zmajevi bez problema punili Skenderiju bez obzira o snazi i ugledu protivnika. Večeras se to nije desilo.

Očekivali su reprezentativci Bosne i Hercegovine veću posjetu i podršku u jednoj od najbitnijih utakmica u posljednjih dvadesetak godina. Ali, kad su izašli na zagrijevanje uoči početka susreta, razočarali su se.

Na tribinama nije bilo ni 3.000 gledatelja u dvorani koja može primiti četiri puta više. Prvenstveno zahvaljujući navijanju BH Fanaticosa, koji su uvijek u sve bh. selekcije bez obzira o kojem sportu se radi, izabranici selektora Dragana Markovića ubilježili su historijsku pobjedu protiv pete reprezentacije svijeta.

Poređenja radi, to je isto kad bi Zmajevi u ovom trenutku pobijedili Argentinu koja u svojim redovima ima zvijezde poput Messija, Aguera, Di Marije...

Nažalost, sarajevska publika večeras nije položila ispit kada je u pitanju podrška najboljim bh. rukometašima.

Vjerujemo da će u Rukometnom savezu naše zemlje sljedeći put dobro razmisliti prije nego li odluče o Sarajevu kao domaćinu utakmica.

Ipak, poluprazne tribine nisu utjecale na motivaciju Nikole Prcea, Muhameda Toromanovića, Alena Ovčine, Nebojše Grahovca, Benjamina Burića, Faruka Vražalića i ostalih reprezentativaca koji su večeras upisali jednu od najvećih poslijeratnih pobjeda.

Čestitamo!