Potrebna pomoć
118

Reprezentacija gluhih BiH vjeruje u odlazak na Evropsko prvenstvo u futsalu

Klix.ba
Kampanja #DEAFinitivnopobjeda se nastavlja, reprezentacija gluhih BiH bi trebala uskoro ostvariti svoj cilj – prvi historijski nastup na Evropskom prvenstvu gluhih u futsalu. Prvi korak je da odigraju kvalifikacijske utakmice u Cardiffu, Wales.

Reprezentaciju čine igrači sa 100% oštećenim sluhom iz cijele BiH koji su najbolje pokazali svoj talenat na Državnom takmičenju gluhih u organizaciji Udruženja gluhih sportista BiH.

Selektor Samir Sidro je također osoba sa 100% oštećenim sluhom. Na pripremi reprezentacije radi dobrovoljno i sa entuzijazmom jednakim kao i kod ostalog stručnog osoblja Udruženja.

Zahvaljujući reakciji nekih insititucija, preduzeća i dobrih ljudi na njihov apel reprezentaciji su obezbijeđeni hotelski smještaj i vize za Veliku Britaniju dok za pokriće troškova putovanja, koji su sad veći od očekivanih, još uvijek nedostaju sredstva.

Da oštećenje sluha nije prepreka za uspjeh u sportu, najbolji su primjer njihovi reprezentativci koji iako ne čuju, igraju profesionalno za svoje klubove što možete pogledati na njihovom video-snimku.

Amila Selava-Sokolović, projekt menadžerica Udruženja poručuje da se nada nastupu na Evropskom prvenstvu.

"Svi naši igrači čvrsto vjeruju da smo dostojni učešća na Evropskom prvenstvu. Samo još malo nedostaje da i ostvare taj cilj. Stoga apelujemo na vas da ih ne iznevjerite te da ih podržite u skladu sa vašim mogućnostima. Nadamo se i vjerujemo da ćemo vas obradovati dobrim rezultatima. Hvala Vam i vidimo se opet!"", poručila je Amila.