sport
0

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci počinje pripreme za London

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas započinje pripreme za paraolimpijske ige u Londonu. Najbolji odbojkaši BiH odradit će tri pripremna ciklusa Fojnici.
  • Imat ćemo tri pripremna ciklusa po sedam dana u Reumalu u Fojnici. Prvi ciklus počinje danas i završava 20. jula, drugi počinje od 27. jula do 3. augusta, a treći od 10. do 17. augusta. Mislim da je to dovoljan vremenski period da ekipu maksimalno pripremimo, izjavio je za Fenu kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delelić.

Delelić se nada da će povrede zaobići njegove suigrače, te da će BiH vratiti zlatnu medalju u svoje vitrine. Očekuje da će se BiH za najviše odličje boriti protiv selekcije Irana, koja je uz našu ekipu dugi niz godina u vrhu sjedeće odbojke.

  • Mi smo jedini koji smo im uspjeli nanijeti poraz. Dobro je što smo u grupi s njima, jer nakon grupne faze možemo se susresti tek u finalu, dodao je Delalić.

Reprezentacija će avionom preko Zagreba otputovati u London 27. augusta. Paraolimpijske igre u Londonu počinju 29. augusta, a završavaju 9. septembra.