sport
168

Rekordan interes za školu trčanja Klix: Uskoro 100 registrovanih

Klix.ba
Škola trčanja Klix upisuje novu generaciju polaznika, a ove godine zabilježen je rekordan interes i registrovano je već 85 polaznika.

Nedavno započeti proces registracije novih polaznika sa trenutnih 85 registrovanih već predstavlja apsolutni rekord u protekle tri godine, a ostaje još 10 dana do info sesije.

Žene prednjače u broju registrovanih

Prijaviti se mogu svi koji žele poboljšati formu i voditi zdrav i aktivan život oslobađajući se stresa.

"Zanimljivo je vidjeti različitost profila polaznika, možete vidjeti poduzetnike, studente, diplomate, dizajnere..., što nam pokazuje da škola trčanja odgovara svima. Veliku većinu registrovanih i ove godine čine žene. Kako bismo odgovorili ovako velikoj brojnosti pojačali smo trenerski i organizacijski tim škole trčanja", poručio je jedan od trenera Franjo Šola.

Osim grupe trkača početnika i ove godine će biti najmanje još jedna napredna grupa polaznika, gdje će biti svi oni koji već mogu trčati 30 minuta. Glavni ispit za sve polaznike će biti sarajevski polumaraton 20. septembra, gdje će također učestvovati i škole trčanja iz Zagreba, Beograda, Banje Luke, Tuzle i brojnih drugih gradova.

Info sesija i uvodno druženje u Kriterionu

Informativna sesija koja će prethoditi treninzima i upoznavanje sa trenerima će biti održani u subotu 21. marta u 10 sati u Kriterionu. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi svi zainteresovani će moći postaviti pitanja o treninzima, opremi, ishrani... te čuti iskustva polaznika prethodne generacije, saopćeno je.

Uz podršku i nadzor iskusnih trenera višedecenijskih maratonaca, glavni cilj škole je da početnike nauči osnovnim pravilima trčanja, tako da mogu samostalno početi svoj novi "sportski" život uz zdrave životne navike. Napredni trkači će moći popraviti rezultate i napredovati. Prethodna iskustva su iznimno pozitivna, grupa i dalje trenira zajedno, a trkači su trčali polumaratone po cijelom regionu i postigli nevjerovatan napredak.

Prvi ciklus škole traje od 24. marta do 20. septembra 2015. godine. Mjesečna članarina iznosi 40 KM. Svi polaznici koji završe školu trčanja će dobiti i specijalnu dry fit majicu škole.

Ukoliko ste zainteresovani, registrujte se na www.sarajevomarathon.ba. Trenerski tim možete vidjeti ovdje.