sport
412

Ragbisti Čelika prvaci Regionalne lige: U Zenici poražena Nada iz Splita

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ragbisti Čelika danas su na stadionu Kamberovića Polje u Zenici pred oko 1.500 gledalaca sjajnom igrom u finalu Regionalne ragbi lige porazili ekipu Nade iz Splita rezultatom 29:14.

Zenički ragbisti danas su sjajnom borbom, koju su počeli već od prve minute skorom Tufekčića, nametnuli svoj način igre koji su vodili do kraja susreta. Ponovo je u redovima Čelika briljirao Subašić koji je pretvaranjima te iskorištenim kaznama svojoj ekipi u prvom poluvremenu dao vodstvo od 20:0.

U drugom poluvremenu domaćini su ponovo nastavili sa jakom igrom i borbom na terenu koju su najvjerniji navijači, Robijaši, nagradili neprestanim navijanjem. U 46. minuti Subašić donosi nova tri boda na konto Čelika, a u 55. minuti ponovo je iskoristio kaznu za Čelik. Gosti su uspjeli u drugom poluvremenu postići 14 poena, što nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon utakmice uslijedilo je zajedničko slavlje navijača i igrača na terenu, a potom i dodjela pehara prvoplasiranoj ekipi te najboljem strijelcu lige Fadilu Spahiću.