sport
141

Ragbisti Čelika se plasirali u finale Regionalne ragbi lige: U Zenici poražen i Smartson

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ragbisti Čelika danas su na stadionu Kamberovića polje u Zenici u polufinalnom susretu Regionalne ragbi lige rezultatom 49:12 savladali ekipu Smartsona iz Zagreba.

Pred oko 600 navijača domaćini su već u prvim minutama susreta odlučno igrali prema naprijed i nakon samo pet minuta imali vodstvo od 14:0, a na pauzu su otišli sa rezultatom 21:6.

Pretvaranje je danas bilo na strani crno-crvenih, a u tome je briljirao ragbista Čelika Sabahudin Subašić koji je sa 14 poena bio najefikasniji u svome timu.

U drugom poluvremenu gosti su uspjeli povećati svoje bodove preko Belobrajdića, ali su na to ragbisti Čelika odgovorili novim skorovima i pretvaranjima za konačnih 49:12.

Ekipu Smartsona danas su sačinjavali igrači Mladosti, Lokomotive i Zagreba koji igraju za sjevernu reprezentaciju Hrvatske.

U drugom polufinalnom susretu ekipa Nade je sa 20:0 savladala Pobednik Mozzart iz Beograda, tako da će se u finalu Regionalne ragbi lige koje će se odigrati 16. maja sastati Čelik i Nada.

Za ekipu Čelika danas su nastupali: Semir Ajanović, Mirsad Fetić, Armin Kavazović, Alem Haračić, Haris Oruč, Sedad Tufekčić, Edin Pojskić, Armin Zadić, Sabahudin Subašić, Semir Topčić, Fadil Spahić, Adnan Hamzić, Sandro Mrgić, Elvis Tuka, Nermin Seimbegović, Adis Bašić, Danijel Keserović, Emir Čerim, Muhamed Mrkaljević, Haris Begić i Haris Topalović.