Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A dans SDA mega projekti : Otvaranje trotoara kod Predsjednistva, Lift na Ciglanama, Javna cesma ponovo ima vodu.....
dok je izetbegović bio u zatvoru ovdje je sve dobro bilo
Industrijalizacijom, dobrim obrazovanjem i kulturom, SFRJ je pokusala da primitivna plemena naseljava u naselja kolonijalnog tipa i u gradove. Vjerovalo se da ce se putem socijalizacije novih generacija taj primitivizam poraziti. U nedostatku elite, koju su nove vlasti tada sto protjerale, pobile i opljackale, na odgovorne pozicije su dovodjeni ljudi iz primitivnih sredina, cija je jedina referenca bila podobnost tadasnjoj revoluciji. 90'te su to potvrdile.
Poslije velikog zla i rata, gradovi su bili mali i gradjani su se vecinom medjusobno poznavali. Dovodjenjem njihovih upravitelja iz primitivnih sredina, pokusavalo se sprijeciti korupcija i talasanje. Tako je radjeno i sa milicijom. Mozda su bile potrebne jos dvije generacije.?
@crnarukamustafa Bilo je par pokusaja da se napravi zaokret. Probalo se i sa sistematizacijom. Medjutim, opor tadasnjih uzivalaca je bio preveliki. I na kraju je revolucija sama sebe porazila. Da nije tako, nebi se mnogi (cast izuzecima) dobro okoristili. I majmun se moze nauciti voziti auto, ali on ce uvijek biti majmun.
žalosno da nam je prije 40 god bilo bolje nego danas ,,,fuj
Gradjani su izgubili rat protiv primitivnih plemena i njihovih vraceva.
Samo trebamo skontati da smo zajedno uvijek bili pametniji i jači, a sad svako za sebe je propao. Mi smo kao jato, kao krdo, jer jedino dad funkcionišemo kako treba, svijet se plaši nas jer smo u svim aspektima života i sporta bili superioriniji od ostalih.
SARAJEVO LJUBAVI MOJAAA AAA AA
Što je tada bilo snijega....
Kažu Mikulić '84 uzeo platu, a danas radniku uzimaju dušu za 400-500 KM, a plata godinama nema nikako u nekim preduzećima. Bagra nacionalistička uništila sve što su mogli uništiti i sada se uhvatili jedne plate prije 34 godine.
@zigosani Pa i danas se plaćaju putarine, a većina puteva rupa do rupe. Uzimaju se akcize i dižu cijene za navodne autoputeve, a ne prave ih. Sve je to smiješno bilo šta je danas.
@zigosani Danas samo otimaju, a to što možeš da se buniš niko ne zarezuje ni 2%.
Long live Sarajevo, long live BiH Dušmani crknite
Ah.... Lijepe uspomene. Samo sjećanje jer Sarajevo je moglo dan danas imati najbolji turizam od svih država u ex yugi.... Prvo glavni grad s svojom kulturom, olimpijski grad koji je od toga mogao napraviti ponudu, ljeti rafting, zimi planina i zimske radosti.... A politika sve uništila. Sarajevo nije niti blizu što je mogao biti....
Lepo podsecanje da vidite sta ste izgubili zbog zbog Alije i SDA. Zrtvovao je mir za ovo sto imate. Nesto mi niste zadovoljni trenutnim stanjem, ni statusom. Barem slobodno mozete da upraznjavate veru.
rece onaj sto napade slovenije hrvatsku bih i kosovo, jbg gen poremecen od turaka ostao poremecen zanavijek!
MilankovicPupinTesla , " Srbocetnici su grcevito branili Vukovar i Hrvatsku dok ih je Alija ravno i spaljivao sa JNA tenkovima....a Mlosevic ga molio da to ne radi u ime islama.. " Ne kaze se dzaba da budala i krivih drva nikad nece nestati, ja bih dodao i glupih vlaha.
ZLATNA VREMENA.
To je bila drzava.
@zigosani Vrijeme je sve pokazalo, da ne polemisemo.
Ostaju nam samo uspomene.
Kakav je to osjecaj bio, ugostis svijet na, do tada, jedinstven nacin: ljubaznoscu i brigom gradjanina Sarajlije, obicnog covjeka za sve, od sigurnosti pa nadalje...Glavni stvar bila: hoce l' pasti snijeg il' jok. Kad ono, uoci otvaranja, 'zavali' 25 cm :) Prvi signal fenomenalnosti dogadjaja koji slijedi. Za sve ostalo - tu je bio drug Branko Mikulic...