|

Posljednji poziv studentima sa pilotskim vještinama

Posljednji poziv studentima sa pilotskim vještinama
0
S
Sarajevo-x.com
29.2.2012. u 12:30
3
komentara
0

dijeljenja
Posljednji poziv studentima sa pilotskim vještinama
Pozivaju se piloti koji još uvijek studiraju i veoma su vješti u izradi i upravljanjem papirnim avionima da se upute prema izlazu www.redbull.ba kako bi napravili check in za bh. kvalifikacije gdje će se birati piloti koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na svjetskom takmičenju Red Bull Paper Wings.
Ovoje najveće svjetsko takmičenje u bacanju papirnih aviona. Cilj takmičenja je da se od običnog lista papira napravi avion koji će letjeti što duže u daljinu, vremenski više i akrobatski što atraktivnije. Pored toga dobivaju se i dodatni bodovi za stil. Hiljade pilota širom svijeta pokušat će doći do svjetskog finala koje se održava u Hangaru 7 u Salzburgu, Austrija.

Mladi piloti iz Banjaluke i Tuzle odmjerit će snage već u četvrtak 7. marta, dok će studenti iz Sarajeva i Mostara sudariti se na drugom polufinalnom takmičenju u Mostaru 17. 3. 2012. godine. Nakon polufinalnih letova slijedi veliko finale koje će se također održati u Mostaru 17. marta kada ćemo znati ko su tri bh. predstavnika na svjetskom takmičenju u Salzburgu.

Studenti će imati organiziran prijevoz autobusima na sva takmičenja, a potrebno je požuriti jer sve je manje vremena za check in.

Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...