sport
1

Počeo internacionalni plivački miting "Mladi za mlade“

FENA
Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade“ danas je počeo u Sarajevu, na kojem učestvuje 31 plivački klub iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Bugarske i Velike Britanije.

Muška kategorija plivača danas se takmičila u disciplinama 1.500 metara slobodno i 400 metara mješovito, dok je ženska kategorija plivala disciplinu 800 metara slobodno i 400 metara mješovito.

U disciplini 1.500 m slobodno za mušku kategoriju medalje su odnijeli GKVS Sarajevo, Sport Time Sarajevo, Napredak Kruševac, Bosna Sarajevo, Galeb Lukavac, Zagrebački plivački savez i Vojvodina Novi Sad.

U disciplini 800 m slobodno za žensku kategoriju medalje su dodijeljene plivačkim klubovima: Sport Time Sarajevo, Jug Dubrovnik, GKVS Sarajevo, Sloboda Tuzla, Napredak Kruševac i Swe team Kosovo.

U disciplini 400 m mješovito za mušku kategoriju medalje su odnijeli plivački klubovi Aqua Sarajevo, Proleter Zrenjanin, Jug Dubrovnik, Sport Time Sarajevo, GKVS Sarajevo, Napredak Kruševac, Jedinstvo Tuzla, Sport Aktiv Sarajevo, Vojvodina Novi Sad i PK Bosna Sarajevo.

Disciplina 400 m mješovito sretna je bila plivačkim klubovima: Proleter Zrenjanin, Jug Dubrovnik, Sport Time Sarajevo.

Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade“ održava se u organizaciji udruženja Mladi za mlade Sarajevo i PK Sporttime i suorganizaciji Olimpijskog bazena Sarajevo, saopćeno je iz Udruženja Mladi za mlade Sarajevo.