sport
0

Plivanje: Postavljena dva rekorda BiH na mitingu "Mladi za mlade"

FENA
Na Olimpijskom bazenu Otoka danas je završen Međunarodni plivački miting "Mladi za mlade 2013“, koji su organizovali Udruženje "Mladi za mlade" i Plivački klub "Sport Time" uz suorganizaciju JP Olimpijskog bazena Otoka.

Na Mitingu je nastupilo 290 takmičara iz 31 kluba. Pored klubova iz Bosne i Hercegovine, na takmičenju su nastupili klubovi iz Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

Rekorde Bosne i Hercegovine u konkurenciji do 14 godina postaviili su Amar Šapčanini (Sport Time Sarajevo) u disciplini 50 metara prsno (33.93) i Negra Ahmetspahić (GKVS Sarajevo) u disciplini 100 metara delfin (1:06.59).

Takmičari sa najvrijednijim rezultatima po osvojenim bodovima su nagrađeni novčanim nagradama, a to su u ženskoj konkurenciji 1. Tanja Šmid (Jug - Dubrovnik), Katarina Radoš (Zagrebački plivački savez) i Ivana Ninković (Olimp - Banja Luka).

U muškoj konkurenciji nagrede su dobili Boris Stojanović (PK Kikinda), Ivan Biondić (Zagrebački plivački savez) i Kristijan Tomić (Zagrebački plivački savez).