sport
8

Najveći plivački miting u BiH počinje u petak

Klix.ba
Već drugu godinu za redom udruženje "Mladi za mlade Sarajevo" i plivački klub "Sport time" u suorganizaciji sa Olimpijskim bazenom Sarajevo organizuju "Internacionalni plivački meeting "Mladi za mlade" koji se održava od 18do 20. oktobra na Olimpijskom bazenu Sarajevo.

Kvalitetna organizacija i program mitinga koji je realizovan prošle godine doveo je do toga da je ovogodišnji miting uvršten u kalendar FINA-e i LEN-e.

Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade" najveći je miting u BiH koji okuplja najbolje plivače iz regije i šire. Dokaz tome jesu i prijave koje konstantno pristižu organizatorima, a do sada je potvrđen dolazak velikog broja plivačkih klubova iz BiH, zatim iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Kosova i Velike Britanije.

Svoj dolazak najavio je legendarni trener plivanja Borut Petrić, glavni trener Juga iz Dubrovnika, kao i slovenske reprezentacije, koji će dovesti dvije slovenske reprezezentativke - Tanju Šmid i Špelu Bohinc.

Također, na mitingu učestvuju i najbolje bosanskohercegovačke plivačice Ivana Ninković i Nina Žarković, zatim višestruka BH rekorderka Emina Sejdinović te olimpijac iz Srbije, Boris Stojanović.

Takmičari će imati priliku natjecati se u pet disciplina za mušku i žensku katagoriju i na taj način boriti se za vrijedne novčane nagrade. Organizatori mitinga uz pomoć kompanije MHS doo obezbjedili su novčane nagrade za prva tri mjesta muške i ženske kategorije. Pored medalja i novčanih nagrada u okviru programa mitinga planirana je Grand prix trka u disciplini 50m kraul za mušku i žensku kategoriju, a takmičari koji budu imali najbolje isplivano vrijeme u navedenoj utrci osvojit će poklon sportske opreme.

Takmičenje će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

Petak – 18.10.2013. od 15:30h-20:30h Subota-19.10.2013. od 07:30h-13:00h i 15:30h-20:00h Nedjelja- od 07:30h-13:00h i 15:30h-20:00h

Posjetioci koji se odluče podržati najbolje plivače regije, svoje ulaznice mogu kupiti na ulazu u tribine Olimpijskog bazena Sarajevo, a kupovinom ulaznice doniraju se sredstva udruženju "EDUS"- Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju s ciljem podrške radu i potrebama koje su neophodne za kvalitetniji rad s djecom.